Den republikanske Tenneseesenatorn Bob Corker.
Den republikanske Tenneseesenatorn Bob Corker.

Reagans son ansluter till Trumpkritisk kör

Två tidigare presidenter, tre senatorer från det egna partiet och nu en avliden presidents son. Kritiken mot USA:s president Donald Trump har haglat de senaste veckorna.

ANNONS
|

Efter att expresident Barack Obama angripit USA:s "splittrande politik" och hans företrädare GeorgeW Bush kritiserat Vita huset för trångsynthet och isolationism sällar sig den tidigare presidenten Ronald Reagans son till kören.

- Donald Trump är en djupt skadad mänsklig varelse, säger Ron Reagan, som arbetar som radioprogramledare och politisk kommentator, till tv-kanalen MSNBC.

ANNONS

Reagan säger att Trump måste fråntas ämbetet, antingen genom riksrättsförfarandet eller grundlagens 25:e tillägg, enligt vilket en president kan förklaras oförmögen att utföra sina plikter.

- Elektorskollegiet har liksom kräkts upp det här och det landade i Ovala kontoret. Det måste tas bort. Det är en fläck, en stor spottloska på mattan där, säger han.

De senaste veckorna har även de republikanska senatorerna John McCain, Bob Corker och Jeff Flake i mycket hårda ordalag kritiserat Trump – som gett igen. Corker har kallat presidenten "ytterst lögnaktig" och Vita huset "ett vuxendagis". Trump kontrade med att Corker är en "lättviktare" och någon som inte ens kan bli "vald till hundfångare".

De hårda orden verkar dock inte påverka Trumps popularitet nämnvärt. Den fortsätter att ligga stadigt på cirka 40 procent.

TT

Fakta: Donald Trumps popularitet

I nuläget anser 39,0 procent av amerikanerna att president Donald Trump gör ett bra jobb medan 56,1 procent är av motsatt åsikt.

31,1 procent anser att landet utvecklas i rätt riktning, medan 60,9 procent tycker att USA har slagit in på fel väg.

12,4 procent av amerikanerna tycker att kongressen gör ett bra jobb. 73,8 procent gör tummen ner för de folkvalda.

Källa: Real Clear Politics sammanställning av aktuella opinionsmätningar

ANNONS