Det skadade tåget inne på stationen.
Det skadade tåget inne på stationen.

Över 20 döda i olycka på tågstation i Kairo

Minst 25 personer har omkommit och 50 har skadats i en brand på den största tågstationen i Kairo i Egypten. Efter olyckan avgår Egyptens transportminister.

ANNONS
|

Ett tåg körde rakt igenom en stoppbock på Ramses-stationen i de centrala delarna av staden, och orsakade en kraftig explosion och en större brand.

- Alla började springa men många dog när loket exploderade. Jag såg minst nio brända kroppar på marken, säger Mina Ghaly till Reuters.

Perrongerna var fulla av människor som väntade på tåget. Bilder på sociala medier efter olyckan visade hur tjock, svart rök bolmade upp från stationsbyggnaden.

ANNONS

Landets premiärminister Mostafa Madbouly har besökt stationen, och underströk på plats att de ansvariga för olyckan måste straffas hårt.

Ingenting talar för att kraschen var avsiktlig, enligt egyptiska säkerhetskällor. Enligt transportministern, som under dagen meddelade att han avgår, exploderade tågets bränsletank.

- Jag såg hur en man stod på loket och skrek: "det finns inga bromsar!", säger vittnet Ibrahim Hussein till Reuters.

Utrikesdepartementets presstjänst säger till TT att det inte finns några uppgifter om att svenskar varit inblandade i olyckan.

TT

ANNONS