Joe Biden borde kliva åt sidan och lämna över till någon annan Demokrat som kan ta fajten med Donald Trump om Vita huset i november, enligt New York Times ledarsida.
Joe Biden borde kliva åt sidan och lämna över till någon annan Demokrat som kan ta fajten med Donald Trump om Vita huset i november, enligt New York Times ledarsida. Bild: Evan Vucci/AP/TT

New York Times: Biden bör stiga åt sidan

Joe Biden borde stiga åt sidan och låta någon annan demokrat ta fajten med Donald Trump om presidentposten i valet i november. Det anser ledarredaktionen på en av USA:s mest inflytelserika tidningar, New York Times.
Men Biden håller i.

ANNONS

Bidens insats i tv-debatten mot Donald Trump häromkvällen har beskrivits som katastrofal, också inom presidentens eget parti.

Enligt tidningen var Biden en skugga av sitt forna jag i debatten och kunde inte visa att han har förmågan och kraften för fyra år till på presidentposten, det som han själv hade velat försäkra väljarna.

NYT: Högt spel

Bidens beslutsamhet om att ställa upp för omval är ett oansvarigt, högt spel, enligt tidningen.

"Den största tjänst Biden nu kan göra allmänheten är att meddela att han inte tänker fortsätta driva kampanj för att bli omvald", skriver ledarsidan

Det har dock Biden, nu, inga planer på.

ANNONS

Han har siktet inställt på omval. Vid ett valmöte i New York City gjorde han klart att han inte skulle försöka om han inte i själ och hjärta var fullt övertygad om att han kommer att klara jobbet.

"Kan jobbet"

På ett möte tidigare på fredagen, där han dock gav kritikerna en del rätt om hur han framstod i debatten, sade han att han var en bättre debattör förr, att han gick mindre stelt och pratade tydligare och mer obesvärat.

– Men jag vet hur man talar sanning och jag vet hur man gör det här jobbet, sade Biden i North Carolina och försäkrade:

– Om du slås ner så reser du dig upp igen.

ANNONS