En polis inspekterar skadorna på hotellet Shangri-la i Colombo.
En polis inspekterar skadorna på hotellet Shangri-la i Colombo.

Löfven fördömer attackerna i Sri Lanka

Runt om i världen har terrordåden i Sri Lanka väckt fasa och fördömanden. Sveriges statsminister Stefan Löfven sänder sina kondoleanser till Sri Lankas invånare.

ANNONS
|

"Jag fördömer kraftigt de förfärliga terrorattackerna i Sri Lanka, riktade mot oskyldiga människor som firar påskdagen i sina kyrkor liksom på flera hotell", skriver Stefan Löfven på Twitter.

Våra tankar är med offren och deras närmaste", fortsätter han.

USA:s president Donald Trump överbringar "djupt kända kondoleanser från det amerikanska folket till Sri Lankas befolkning. "Vi står redo att hjälpa", twittrar presidenten.

"Låt inte hatet segra"

Tysklands förbundskansler Angela Merkel manar på Twitter omvärlden att inte låta "religiöst hat och intolerans" segra. "Det är chockartat att människor som samlats för att fira påsk tillsammans medvetet har attackerats på ett så ondskefullt sätt", skriver hon.

ANNONS

Den franske presidenten Emmanuel Macron skriver, även han på Twitter, att "vi fördömer kraftfullt dessa motbjudande gärningar".

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker skriver på Twitter att han med fasa och sorg har tagit del av rapporterna om bombdåden på Sri Lanka "som har kostat så många människor livet". Han tillägger att EU står redo att bistå med hjälp.

"Måste stå enade"

Storbritanniens premiärminister Theresa May meddelar via Twitter att hon hyser djup medkänsla med alla berörda i denna tragiska händelse. "Vi måste stå enade för att se till att ingen ska behöva känna fruktan när de utövar sin tro", fortsätter hon.

Även statschefer i närområdet fördömer bombdåden. Indiens premiärminister Narendra Modi skriver, även han på Twitter, att det inte "finns någon plats för den här typen av barbari i vår region. Indien står sida vid sida med Sri Lanka. Mina tankar går till de drabbade familjerna och mina böner till de skadade."

Samma budskap kommer från Modis motsvarighet i Pakistan, Imran Khan: "Mina djupaste kondoleanser går till våra bröder i Sri Lanka. Pakistan står helt och hållet bakom Sri Lanka i sorgen."

TT-AFP-Reuters

ANNONS