USA:s tidigare president Donald Trump vid en golftävling i Sterling, Virginia, på fredagen.
USA:s tidigare president Donald Trump vid en golftävling i Sterling, Virginia, på fredagen. Bild: Alex Brandon/AP/TT

Ljudinspelning bland bevisen mot Trump

Ett vittne samt en ljudinspelning av Donald Trump finns bland åklagarens bevis mot expresidenten i åtalet om misstänkt bokföringsbrott.

ANNONS

Det framgår av rättsdokument som lämnats in till domstolen av åklagare i New York, rapporterar NBC News.

Bevisen har redan presenterats för Trumps advokater, enligt dokumenten, som inte avslöjar vem som är vittnet eller när inspelningen gjordes.

Ett nyckelvittne i fallet, förre Trumpadvokaten Michael Cohen, har tidigare släppt en ljudinspelning av en diskussion som han hade med Trump om några av de utbetalningar som åtalet bygger på. Det är oklart om det nu rör sig om samma inspelning.

De 34 åtalspunkterna mot Trump handlar om olika former av bokföringsbrott. Enligt åtalet rör det sig om grova brott, då de ekonomiska uppgörelserna försökte hindra att känslig information skulle nå väljarna under presidentvalkampanjen 2016.

ANNONS

I två av fallen gäller det pengar för att tysta kvinnor – porrskådespelaren Stephanie Clifford och fotomodellen Karen McDougal – om sexuella relationer som de haft med Trump 2006. Pengarna, motsvarande drygt 1,5 miljoner kronor vardera, betalades ut under Trumps valkampanj. Dessutom har en portvakt fått betalt får att hålla tyst.

Rättegången ska hållas den 25 mars nästa år, mitt under primärvalen inför presidentvalet samma år, och väntas pågå i flera veckor.

Donald Trump förklarade sig icke skyldig i april.

ANNONS