USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden. Bild: Matt Kelley/AP/TT

Biden: Debatterar inte så bra som jag brukade

USA:s president Joe Biden har gjort sitt första offentliga framträdande sedan torsdagens presidentvalsdebatt med expresident Donald Trump, där Bidens insats har beskrivits som vacklande och osammanhängande.

ANNONS

– Jag debatterar inte så bra som jag brukade, men jag vet vad jag vet – jag vet hur man säger sanningen, säger han inför anhängare i North Carolina, vid bättre vigör än under torsdagens debatt.

– Jag kan det här jobbet. Jag vet hur man får saker gjorda.

Bidens team var i krishanteringsläge efter presidentens svaga debattframträdande där han upprepade gånger tvekade, snubblade på orden och kom av sig – vilket förvärrade oron om hans förmåga att sitta ytterligare en mandatperiod.

Framträdandet sägs ha orsakat panik inom Demokraterna och diskussioner om att ersätta honom med en annan kandidat inför höstens presidentval rapporteras pågå.

ANNONS

Men än så länge verkar Bidens avsikter inte ha ändrats.

– Jag skulle inte kandidera igen om jag inte trodde av hela mitt hjärta och själ att jag kan göra det här jobbet eftersom, ärligt talat, insatserna är för höga, säger han.

På fredagen klandrar han Trump för hans "lögner" och kampanj som enligt Biden syftar till "hämnd och vedergällning".

– Valet är enkelt i det här valet. Donald Trump kommer att förstöra vår demokrati. Jag kommer att försvara den, säger Biden.

ANNONS