Ytterligare utredning i tvätteridådet

Socialstyrelsen ska titta på utredningen om mannen som knivhögg sin kollega.

ANNONS
|

På onsdagen hölls den sista rättegångsdagen i fallet där en man står åtalad för försök till mord efter att han knivhuggit en kollega på ett tvätteri i Varberg. Den åtalade mannen har sedan tidigare genomgått en rättpsykiatrisk undersökning som visat att han var påverkad av en allvarlig psykisk störning när han begick gärningen. Däremot led han inte av en psykisk störning vid tiden för undersökningen.

Tingsrätten beslutade om att utredningen behövde kompletteras och att socialstyrelsens rättsliga råd nu ska yttra sig över den. Något som välkomnades av advokat Magnus Clausson.

– Det behövs ytterligare klargörande kring gärningen och min klients tillstånd. Det finns anledning att göra ytterligare utredning av orsaker jag inte vill gå in på just nu, säger han.

ANNONS

Vad säger din klient?

– Han tycker det är bra att vi får det utrett. Han förstår inte hur det här kunde hända, säger Magnus Clausson.

Från åklagarsidan ville man annorlunda men menar att beslutet var väntat.

– Jag har motsatt mig det för jag tycker inte det behövdes. Men jag är inte förvånad för det flaggas för det i utlåtandet. Jag tycker att de uttrycker en viss osäkerhet i det rättspsykiatriska utlåtandet, säger åklagaren Klas Lundgren.

Händelsen inträffade den 15 februari då mannen högg sin kollega flera gånger med en kniv. I tidigare förhör har mannen sagt att han funderat på orsaken till attacken, utan att komma fram till ett svar. Den åtalade mannen kommer att vara fortsatt häktad fram till dess att utredningen är klar.

ANNONS