Visfestivalen fyller 20

I Falkenberg varar visfestivalen längre än någon annanstans, jazzfestivalen är Västsveriges största och biljetterna till sommarfarsen tar snabbt slut. Turistchef Randolph Stenlund, ser fram emot en stor festival- och nöjessommar. - Falkenberg är faktiskt större än både Halmstad och Varberg när det gäller sommararrangemang.

ANNONS
|

Inte undra på att Randolph Stenlund myser. Både turister och lediga falkenbergare kommer att ha mycket att stå i även den här sommaren. Sommarfarsen, Visfestivalen, Jazzdagarna, Falkenbergsfestivalen, Kräftfestivalen och STCC, alla de stora arrangemangen kommer lika säkert som löven på träden.

- I och med att de alltid är så välbesökta vågar även mindre arrangörer satsa. Så det kommer flera viskvällar och konserter också. Jag hoppas bara att de tar kontakt med oss, för vi vill gärna kunna informera våra besökare även om dem, säger Randolph Stenlund.

Först ut bland festivalerna är Singelfestivalen, 7-8 juni. Helgen efter midsommar, 27-29 juni, går Falkenbergsfestivalen av stapeln med hantverksmarknad, karneval, kultursöndag, rockkonsert och dans på torget.

ANNONS

- Vi har precis börjat skissa på det här. Men vi har förändrat konceptet från tidigare år och försöker höja kvaliteten.

Sedan tar Sommarfarsen över stafettpinnen. Från den 29 juni och genom hela sommaren spelas en nyskriven fars på Vallarna.

- Men vad det blir vet vi inte än. 2 Entertain, som står bakom det här, vill inte avslöja något ännu.

Visfestivalen, 1-5 juli, firar 20-årsjubileum med många stora gäster, däribland Mikael Wiehe, Totta Näslund, Lasse Tennander, Mia Adolphson och Birgit Carlstén.

- Det kommer att bli toppklass i år, lovar Randolph Stenlund.

Veckan efter det kan man sörpla kräftor och dansa i Glommen på årets Kräftfestival, 9-13 juli.

Sist ut i kavalkaden av festivaler är Jazzdagarna, 15-19 juli, där bland andra Peps Persson och George Fame kommer att jamma loss.

- Det blir en fantastiskt fin sommar.

CHARLOTTA ERIKSSON

0346-290 76 charlotta.eriksson@hn.se
ANNONS