Vinfestivalen i Apelviken ställer in – laddar om med meröppet

Dopp i havet istället för vin i glasen – det är vad Vännerna i viken satsar på när vinfestivalen omöjliggörs av coronarestriktionerna.

ANNONS
|

Vinfestivalen i Apelviken har arrangerats i slutet av augusti sedan 2016. Den har varit ett sätt för företagarna i Apelviken att förlänga turistsäsongen och locka besökare även sent i augusti. Och man känner att man lyckats. Förra året såldes 2500 vinhäften.

Destination Apelviken har därutöver firat Oktoberfestival under tio år och företagets ägare och vd Nils Gordh har med den sett campingplatsen och stugorna fyllas av besökare även på höstkanten.

Ställer in festivalen

Men nu har företagarföreningen Vännerna i viken beslutat att ställa in årets vinfestival. Oktoberfestivalen blir inte heller av.

– Det blir politiskt inkorrekt att samla tusentals människor här, det går inte, säger Nils Gordh. Tyvärr, men så är det i dessa tider. Så istället har vi försökt vara kreativa och försökt komma på hur vi kan få folk att komma hit ändå, utan att trängas.

ANNONS

Öppet även i augusti och september

Nu satsar alla företagarna på att hålla öppet hela augusti och man har också enats om att hålla öppet under helgerna i september. En del krogar och boenden har alltid öppet denna tid på året så för dem innebär överenskommelsen ingen skillnad, men för andra blir det en klar förändring att servera öl och mat även när september är här.

– Runt om i landet är det många platser som stänger ner runt den 17 augusti men hit ska man kunna komma. Sommaren är längre i Apelviken, slår Nils Gordh fast.

Jul- och påskdoppet får sällskap

Vännerna i viken presenterar nu också Apelviksdoppet 1 och 2.

– Det förekommer ju både juldopp och påskdopp i Varberg och vi spinner vidare på det. Vi kommer ha ett dopp den 5 och ett den 19 september. Det blir prisutdelning och lite annat runt om. Vi vill visa att i Varberg – där badar man! säger Hans Lillhage som äger och driver stugbyn Apelvikstrand.

Denna coronaanpassade sensäsong i Apelviken ska saluföras bland annat i Göteborg men Vännerna i viken hoppas på besökare även från Varberg.

– Det kan ju vara härligt för varbergsborna också, att kunna semestra hemma i sin egen stad, säger Dorthe Florin som äger och driver John’s Place.

ANNONS

LÄS MER:Vinfestivalen i Apelviken gjorde ny succé

LÄS MER:Fullt längs stranden när Apelviken ordnade vinfestival

ANNONS