Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Villabrand i centrala Varberg - hund dog

Klockan 13.21 larmades räddningstjänsten till en kraftig villabrand i centrala Varberg. Räddningstjänsten försökte rädda en hund som fanns kvar i huset men djurets liv gick inte att rädda.

SOS alarmet om en villabrand kom på fredagen när det ska ha börjat brinna i en villa på Movägen i Varberg. Hur branden har startat är oklart men när räddningstjänsten kom till platsen var villan rökfylld och åtta enheter jobbade från början med släckningsarbetet.

– Branden håller sig till villan så det finns ingen spridningsrisk. Vi har börjat skicka hem någon enhet och personal på plats säger att de har branden under kontroll. Vi har inga rapporter om några personskador, säger Niklas Rosenberg, inre befäl på räddningstjänsten Väst vid 14.20.

Villan har inte brunnit ner till grunden men är kraftigt utbränd och ett tag slog det lågor ur fönsterna. Räddningstjänsten kunde efter ett tag få kontroll på branden och det fanns ingen risk för spridning till intilliggande byggnader. En hund som fanns kvar inne i huset dog i branden och ägaren har informerats..

– Det är en mindre konstruktionsbrand och villan var rökfylld när vi kom dit. Vi räknar med att vara kvar på plats till klockan 16, säger Niklas Rosenberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här