Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Planerar nytt. Sedan Coop Forum startade har Ica Ankaret i Läjet märkt en nedgång. Nu vill Mikael Nilsson och hans bröder som driver butiken bygga nytt ute vid Västkustvägen.

Vill riva Ica Ankaret och bygga ny butik

Bröderna Nilsson planerar att riva Ica Ankaret och bygga nytt närmare Västkustvägen. Samtidigt planerar man för bostäder där butiken i dag ligger.

Mikael Nilsson och hans bröder, som driver Icabutiken i Träslövsläge, har lämnat in ansökningshandlingar om planbesked till Varbergs kommun. Av dem framgår planerna på att riva butiken och bygga nytt ute vid vägen.

– Det är en överlevnadsfråga för oss. Vi har tappat kunder sedan Coop Forum öppnades och i dag ska butiker helst ligga vid trafikleder och den plats vi tänker oss är mer strategiskt rätt, säger Mikael Nilsson.

Den nya, tänkta, platsen för butiken ligger i andra änden av Tångvägen, vid korsningen med Västkustvägen, där Växtriket i dag ligger.

– Växtrikets kontrakt löper i nuläget till den 31 augusti 2017 men vi vill gärna att det ska vara någon där som säljer blommor även senare. Det finns plats på tomten för båda delar.

Med i ekvationen finns också kommunens planer för fler bostäder i Läjet. Så sent som i mitten av november berättade HN om planerna på att bygga 2 200 nya bostäder i östra Träslövsläge. Och med nya invånare kommer ett större kundunderlag.

I dag är Ica Ankaret ungefär 700 kvadratmeter stort, enligt planerna ska den nya butiken bli på 1 000 kvadratmeter med möjlighet att bygga ut ytterligare.

– Där finns 4 000 kvadratmeter att bygga på och vi hoppas att få plats med mer saker, till exempel apotek och en hamburgerrestaurang.

I planerna ingår också att bygga bostäder på den tomt där butiken i dag ligger. Det handlar om flerbostadshus på mellan två och fyra våningar med indragen vindsvåning,

Hur tidsplanen ser ut är i dag svårt att säga, inte minst mot bakgrund av kommunens hanteringstid och rådande hyreskontrakt.

– Vi har sagt så fort som möjligt men sådana här saker går inte fort.

– Man får vara glad om vi har alla tillstånd klara till våren 2018. Sen ska vi börja bygga också.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här