Victora Ingermarsson med hästen Mitch. Victoria hoppas att många vill delta i evenemanget Ride against cancer som är tänkt att gå av stapeln i maj nästa år. Bild: Privat.
Victora Ingermarsson med hästen Mitch. Victoria hoppas att många vill delta i evenemanget Ride against cancer som är tänkt att gå av stapeln i maj nästa år. Bild: Privat.

Vill engagera hästintresserade i kampen mot cancer

Victoria Ingemarsson i Himle vill få hästvärlden att börja samla in pengar till Cancerfonden. Nu startar hon Ride against cancer.

ANNONS
|

Förra året dog Victoria Ingemarssons kusin i cancer, endast 45 år gammal. Båda två var hästintresserade och efter att kusinen gått bort fick Victoria en tankeställare.

– Hon älskade dressyr och hästar och jag tänkte bara: vad kan jag göra för henne nu? Det är ju så många som går och springer mot cancer, så då kände jag att det är klart att jag kan göra likadant, säger hon.

Hennes idé går ut på att föra samman ett gäng hästintresserade för att samla in pengar till Cancerfonden. Tanken är att man får betala mellan 100 och 150 kronor för att vara med och ta en ritt tillsammans. Projektet kallar hon Ride against cancer och är tänkt att gå av stapeln den 6 maj nästa år. Först och främst är det ryttare i Halland hon vill nå ut till men förhoppningen är att det ska växa till ett större projekt.

ANNONS

– Jag kommer skicka ut förfrågningar till ridklubbar och westernryttare i hela landet som kanske kan anordna egna evenemang. Och i oktober nästa år, när Cancerfonden har sin kampanj, kanske det till och med kan vara rikstäckande. Jag hoppas det blir ett projekt man kan bibehålla. Alla som har ett ekipage med hästar är välkomna att vara med.

Hur stort engagemang finns det i hästvärlden tror du?

– Ingen aning. Jag vet bara att det är många personer som drabbas av cancer. Det finns säkert många som känner till någon som de kan tänka sig att rida för.

ANNONS