Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi ville inte missa den här chansen"

Mattkedjan Rugstore lämnar Gallerian och flyttar till nya handelscentrumet Lugnetrondellen.

Christian Mehrens, vd på Rugstore, anser att flytten från Gallerian är nödvändig för att företaget ska nå sin fulla potential. 
– En matthandlare behöver ha lite större ytor och lokalen i Lugnetrondellen, totalt 510 kvadratmeter, ger oss jättemöjligheter. 
– Sen blir det mycket mer tillgängligt för våra kunder, vilket är bra då mattor är tunga att bära. Det går att parkera precis utanför den nya butiken. 
– Ett stort plus är också att vi får grannar som Biltema och Jula, två väldigt populära kedjor. Vi ville inte missa chansen att hamna i det här handelscentrumet. 
Rugstore har haft sin butik i Gallerian i två, en del tror att det är längre, men tidigare låg det en annan mattbutik i lokalen. 
Den 1 oktober öppnar Rugstore sin nya butik i Lugnetrondellen. 

Kristian Höglind, affärsutvecklare Aspelin Ramm Fastigheter, har fortfarande en hel del lokaler att hyra ut i Lugnetrondellen som öppnar till hösten. 
– Nu håller jag på med två lokaler på över 2000 kvadratmeter där jag väntar svar i veckan. Det är fortfarande ett stort intresse och många stora kedjor har länge tittat i Varberg, men inte fått till del. 
Vad vill du mer ha för typ av butiker i handelscentrumet?
– Vi tittar på sport, elektronik, möbler och heminredning. En sportkedja skulle fungera bra i det här området, säger Kristian Höglind. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här