Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Många nya möten. – Mest stolt är jag nog över att få ha lärt känna så många fina människor. Det är de som gör Hallifornia till vad det är, säger Erik Ruth, vd för Nordic Surfers AB. Bild: Annika Karlbom/Arkiv.

"Vi har stora visioner inför framtiden"

Arrangörerna är nöjda med årets uppsättning av Hallifornia.

Skimboarden är nerpackad och yogaklasserna är avslutade. Hallifornia har sagt tack för i år och många är de besökare som har besökt området för att testa sporter, smaka av maten eller bara vila i en hängmatta. För arrangörernas del har det varit ett lyckat evenemang.
– Vi är lika nöjda som vi är trötta, skulle man kunna säga. Vi hade en högre kvalitet på återkommande inslag från tidigare år tack vare att vi mognar som organisation. Mest nöjd är jag över att vi fick ihop alla olika delar till en fantastisk festival, säger Erik Ruth, vd för Nordic Surfers AB.

Läs också: Blött och svettigt på Hallifornia

Exakt hur många som kom till årets evenemang är inte helt klart än, men Erik Ruth uppskattar att det var fler än tidigare.
– I år hade vi ett större område och det var tur för det var fler besökare än vad vi upplevt tidigare. Det kändes ändå som att vi klarade av att hantera det på ett bra sätt, även om det uppstod köer vid flera av de populäraste aktiviteterna. I och med att det är ett öppet område är det svårt att ge en siffra idag.

Läs också: HN testar maten på Hallifornia

Nästa år firar Hallifornia fem år och planerna för framtiden är redan igång.
– Vi har stora visioner inför framtiden som handlar om att vi vill att Hallifornia ska bidra till liv, attraktivitet, kvalitet och en god atmosfär på platsen vi bor på. När det gäller innehållet under festivalen så beror det till stor del på vilka människor som väljer att engagera sig. Vi vill röra oss mer från projekt mot året runt-verksamhet. Lyckas vi ta oss i den riktningen är det bara fantasin som sätter gränserna för vad 5-års jubileet kommer att erbjuda.

Wakeboardbanan i vallgraven kommer att vara igång fram till slutet av augusti, precis som den nya skaterampen.