Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Campus Varberg driver förskolelärare- och lärarutbildningar i Högskolan i Borås regi. Utbildningarna har gått över till distansundervisning men ändå kommer studenterna att skickas ut i barngrupper.
Campus Varberg driver förskolelärare- och lärarutbildningar i Högskolan i Borås regi. Utbildningarna har gått över till distansundervisning men ändå kommer studenterna att skickas ut i barngrupper.

VFU genomförs trots distansstudier

Trots att högskolestudierna nu genomförs på distans kommer lärar- och förskollärarstudenterna att genomföra verksamhetsförlagd utbildning, VFU, på skolor och förskolor. Ett beslut som ifrågasätts.

Beslutet att gå över till distansundervisning för gymnasieskolor, högskolor och vuxenutbildningar fattades i tisdags. Anledningen är att försöka minska smittspridningen av coronaviruset.

Men all undervisning är inte möjlig att genomföra på distans. Lärar- och förskollärarutbildningarna på Campus Varberg drivs i regi av Högskolan i Borås.

En studerande hörde av sig och meddelade att de kommer att skickas ut under fyra veckor till barngrupper när de ska genomföra sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU, under april månad.

– Det känns som en stor, onödig risk både för barngrupperna och deras anhöriga, personalen, oss studenter och våra familjer.

Från Högskolan i Borås meddelar kommunikatören Kristina Stålberg att VFU:n kommer att genomföras.

– Vi följer det som de mottagande skolorna beslutar. Vår egen undervisning bedrivs nu helt på distans bortsett från vissa moment. VFU är ett moment som inte kan göras på distans och ska helst inte skjutas upp då det påverkar studenternas möjlighet att ta sin examen.

Så länge skolorna har möjlighet att ta emot studenter på VFU-placering kommer den att genomföras som planerat. Och hittills har högskolan inte fått några besked om skolor som inte har möjlighet att ta emot några VFU-studenter.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här