Varbergsprofiler tävlar på stans största firmafest

Den 9 november är det dags för den femte upplagan av Varbergs största Afterwork. Ett evenemang som lockar med mat, musik - och dans!

ANNONS
|

Danstemat etablerades redan förra året, men har utvecklats och raffinerats till årets upplaga. Åtta lokala kändisar ska tävla i dans, fyra män och fyra kvinnor.

Tidningen ringde upp en av deltagarna. Operasångerskan Karin Dahlberg är van att stå i rampljuset, men det brukar vara hennes röst som är i fokus.

– Jag älskar att dansa, verkligen. Men jag har aldrig gjort något sådant här och dansat tango, tjusig vals och cha-cha. Först när jag fick samtalet från Niclas (arrangören Niclas Wilhelmsson, red. anm.) så trodde jag att jag skulle sjunga. När jag förstod att jag skulle dansa så blev jag väldigt glad. Men också överraskad och pirrig.

ANNONS

Har du kollat på Let´s Dance?

– Visst har jag sett det men följer det inte. Det är en kul idé och jag förstår att det har blivit långlivat. Min önskan är att vi skulle dansa mycket mer rent generellt. Det är något alla kan göra, det är inget exklusivt.

Tävlingsmomentet vill hon tona ner en aning.

– Jag ser det mest som en kul grej och det är roligt med kändisdomarna. Men jag är inte så mycket för tävling.

I fredags träffade hon de övriga deltagarna och sin danspartner Sven Hämberg för första gången.

– Det var pirrigt. En märklig känsla, man ska göra något som man tycker om men inte har gjort så mycket. Och så ska man göra det offentligt. Jag kände igen några av de andra deltagarna, men inte alla.

Den 9 november ska hon dansa modern vals.

– Vals kan jag ju, men det här var något helt nytt. Jag ser fram emot det, säger Karin Dahlberg.

Varbergs största Afterwork arrangeras på Societén den 9 nvoember.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Deltagarna: Karin Dahlberg, operasångerska; Mathilda Bergqvist, modedrottning på klädbutiken Wonder; Rochanne Handing, krögardrottning och ägare av Brittas Strandveranda; Caroline Jönsson, VD och ägare på Mäklarhuset; Jesper Bundgaard, vd på Hörle Wire AB; Gabriel Altemark Vanneryr, fotbollsspelare och polis; Magnus Johansson, begravningsentreprenör; Peter Börjesson, antikexpert och stadsvandrare.

ANNONS