Trots säljandet av Björkängs Havsbad är campingparet Sonja och Bo Nilsson kvar i branschen, genom att sälja campingutrustning.
Trots säljandet av Björkängs Havsbad är campingparet Sonja och Bo Nilsson kvar i branschen, genom att sälja campingutrustning.

Varbergsparet säljer Björkängs camping

Familjecampingen Björkängs Havsbad är såld, och det är företaget Nordic Camping och Resort som tar över. – De kommer att kunna sätta Björkäng på kartan, säger före detta ägaren Sonja Nilsson.

ANNONS
|

Varbergsföretagarna Sonja och Bo Nilsson köpte Björkängs Havsbad 2011. Då ägde de redan Södra Näs Camping som de hade byggt upp från grunden. Några år senare sålde de den stadsnära campingen, och nu har de även sålt Björkängs.

– Det är framförallt med glädje som vi lämnar över den här anläggningen, säger Sonja Nilsson.

För campingparet Nilsson kom köpet av Björkängs Havsbad för sex år sedan även med en detaljplan. En plan påbörjad av de förra ägarna om att bygga ut campingen, med nya stugor och aktiviteter. Den planen är nu färdig och det var en avgörande anledning varför Nordic Camping och Resort valde att köpa.

ANNONS

– Det är en fantastisk anläggning, och vi har kollat på den många år, säger Tom Sibirzeff, företagets vd. Vi vill bygga ut, och att det fanns en färdig plan för det var viktigt.

Exakt vad som kommer att byggas ut är enligt Tom Sibirzeff för tidigt att säga. Först och främst ska man driva campingen under en säsong, och undersöka vad gästerna vill ha.

– Vi kommer prata med gästerna och turistbyrån innan vi börja bygga. Men bygga kan vi, och det kommer hända saker. Det kan jag lova.

För Sonja Nilsson och maken Bo är försäljningen av Björkängs Havsbad en omställning, både för Björkäng men också för dem själva.

– Ska man vara ledig en midsommar? Det har jag inte varit på 13 år, säger Sonja Nilsson.

ANNONS