Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergskändisarna om julklapparna de minns

Vi ställde frågan till ett par lokala varbergskändisar: minns du någon särskild julklapp du har gett eller fått?
Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Emma Knyckare, komiker och programledare, uppvuxen i Rolfstorp:

– Jag fick ett 3-pack blåband pulverbrunsås av mormor en gång när jag var liten. Jag blev otroligt glad för det är min absoluta favoritsås.

Bild: Johan Erkki
Bild: Johan Erkki

Calle "på Läjet" Karlsson, underhållare, musiker, låtskrivare:

– Nuförtiden tycker jag att det är svårt att köpa julklappar till nära och kära. Alla har typ allt redan. Vi har därför i familjen i princip slutat med julklappar. Jag kommer särskilt ihåg en resa som jag fick till Sälen. Den blev lite speciell eftersom jag inte är någon direkt älskare av snö. Vi hade i och för sig inga problem med mygg. Ett annat år gav jag och min älskade hustru oss själva och våra barn en resa till Horadada i Spanien. Den blev betydligt varmare och väldigt uppskattad. Jag älskar värme och sol.

Bild: Privat
Bild: Privat

Lasse Diding, hotellentreprenör och kulturpersonlighet, Varberg:

– 1993 var jag som en av de sista besökarna på Revolutionsmuséet i Moskva veckan innan det stängde för gott som det skulle visa sig. Det var rätt ödsligt och i något slags upplösningstillstånd så jag minns att jag tog en massa foton fastän det tidigare alltid varit förbjudet. På ett av dessa fanns bilden av en rödgardist med ett slags grå toppig soldatmössa i filttyg och i ett mindre reflekterat ögonblick hade jag tydligen gett uttryck för en önskan om just en sådan. När julen kom så hade Elisabeth i hemlighet sytt just en sådan fast i grön manchester med teddyfoder och denna min därefter ständiga vintermössa väcker fortfarande visst uppseende och kommenteras i smyg när jag som nu i snöstormen alltsomoftast tar den på mig!

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här