Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergsföretag köper Blåvitts träningsanläggning

IFK Göteborg har sålt sin anläggning Kamratgården till företaget Varbergs Stenfastigheter meddelades på klubbens medlemsmöte i dag. – Vi gör det för att kunna skriva av lån och få balans i soliditeten, säger klubbens kassör Ulf Ivarsson.

Ulf Ivarsson kommenterade köparen såhär:

– Vi har varit noga att hitta en partner med starkt engagemang i Blåvitt och vi har försäkrat oss om att vi kan köpa tillbaka fastigheten när vi önskar och att våra kostnader inte ökar.

Varbergs Stenfastigheter är ett familjeföretag som ägs och drivs av bröderna Anders och Björn Gidefjord. Företaget startade i Varberg men har nu sitt huvudkontor i Göteborg och äger fastigheter över hela Västsverige.

Varför köper ni Kamratgården?

– Vi är blåvita supportrar och vi vill vara med och bidra till att lösa den här svackan som IFK har hamnat i nu, säger Anders Gidefjord.

Blåvitt har ett hyresavtal samt nyttjanderätt på anläggningen fram till 2033 och kan under hela den tiden köpa tillbaka hela Kamratgården. Det bekräftar Anders Gidefjord.

– Jag hoppas att Blåvitt köper tillbaka Kamratgården så fort de kan. Det här var givetvis inget man ville göra utan man var helt enkelt tvungen att hantera den verklighet som uppstått.

Något direkt affärsmässig vinst med affären finns enligt inte enligt Gidefjord.

– Det tangerar visserligen vår verksamhet, men det är framförallt hyresfastigheter som vi sysslar med. Däremot är det viktigt ur ett långsiktigt perspektiv för en orts utveckling att det finns kultur och idrottsföreningar i en stad. På det sättet gynnar detta även vår övriga verksamhet.

En av medlemmarna, Jakob Andreasson, var orolig över försäljningen.

– De klubbar som förknippas med försäljning av klubbhus har varit på ruinens brant. Detta borde kommuncerats tidigare. Vissa klubbar har sponsorer som ger tillbaka klubbhuset, men i grunden bygger det på en osund ekonomi. Jag tycker ni har tagit en oförskämt hög risk med det här. Beslutet om Kamratgården borde vara bättre förankrat med medlemmarna, sade han under mötet.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här