Häktningsförhandlingar hölls i Göteborgs tingsrätt.
Häktningsförhandlingar hölls i Göteborgs tingsrätt. Bild: Isabel Bark

Varbergsbo misstänks för grov narkotikasmuggling

Tullkriminalen upptäckte ett postpaket som såg misstänkt ut. Det visade sig innehålla flera kilo narkotika. Nu misstänks en man från Varberg för grov narkotikasmuggling.

ANNONS
|

I början av förra veckan stod tullkriminalen på postkontoret i Härryda och kontrollerade paket som skickas in till Sverige. De upptäckte då ett paket som såg misstänkt ut. När de öppnade paketet såg det ut att röra sig om narkotika. Innehållet skickades på analys och mycket riktigt var det narkotika.

– Jag vill inte gå in på vad det var för typ av narkotika, men det rörde sig om ett par kilo, säger Richard Johansson, gruppchef på grova brott på tullkriminalen väst.

Postpaketet var adresserat till en tidigare ostraffad man i 30-årsåldern hemmahörande i Varberg. Mannen greps i sin bostad och anhölls i fredags kväll.

ANNONS

Han misstänkt för grov narkotikasmuggling och under måndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt. Mannen sitter nu häktad.

Richard Johansson på tullkriminalen vill inte gå in på fler detaljer i nuläget. Men högst troligt har den misstänkte mannen inte smugglat in narkotikan på egen hand.

– Det kan mycket väl finnas andra inblandade. Det blir en stor del av utredningen att undersöka det, säger han.

ANNONS