Varbergsbo dömd för grov narkotikasmuggling

Den unga Varbergsbon som suttit häktad sedan i februari, för narkotikabrott och grov narkotikasmuggling, fick under onsdagen sin dom av Varbergs tingsrätt.

ANNONS
|

Den unga mannen hade satt i system att beställa hem narkotika via internet, med leveransadress till olika sommarstugor i Varbergsområdet. Det var när Tullverket öppnade ett av paketen innehållandes 50 gram heroin som man kom mannen på spåren. Något Hallands nyheter tidigare skrivit om.

Mannen som enligt domen kommer från ordnade sociala förhållanden har erkänt gärningen. Enligt frivårdens rapport har han känt sig tvingad till att genomföra brotten för att betala av stora spelskulder han dragit på sig. Samtidigt skriver de i sin rapport att:

"Risken för återfall i brottslighet ses som förhöjd och att mannen har attityder och värderingar som stödjer kriminalitet, genom att bland annat beskriva det aktuella brottet som lösningen på sin ekonomiska situation samt hans liberala syn på droger.”

ANNONS

Ärendet har skötts av Tullverket och Riksenheten mot grov och internationell brottslighet.

Tingsrätten Varberg fann mannen skyldig på alla åtalspunkter och dömer mannen till fängelse i fyra år och sex månader. Mannen ska även betala en avgift till brottsofferfonden.

Hallands Nyheter har sökt mannens advokat Henrik Björnberg men inte lyckats få tag på honom. Domen kan överklagas fram till den 22 juli.

LÄS MER:Varbergare smugglade kokain och heroin via nätet

LÄS MER:Omfattande smuggelhärva upp i rätten - ung varbergare åtalas

ANNONS