Varbergsbo är årets sportförälder

Av närmare 2 000 nominerade blev varbergsbon Helena Selander en av de som prisades. I dagarna tog hon hem hederspris som årets sportförälder.

ANNONS
|

Det är hotellkedjan Scandic som delat ut priset, och sammanlagt lämnades närmare 2 000 bidrag in. Vinnarenav utmärkelsen blev Anders "Mulle" Nyström, som är sportförälder i Sandvikens gymnastikavdelningar. Det höga antalet bidrag gjorde dock att hotellkedjan också delade ut åtta hederspris. Tack vare sitt engagemang för skateboard tilldelades Helena Selander från Varberg ett av dem.

– Det känns fantastiskt roligt såklart. Det betyder jättemycket. Jag är väldigt engagerad inom skatevärlden och engagerad att driva olika typer av projekt och att alla ska känna sig välkomna att vara med. Det här är en bekräftelse på det arbetet jag lägger ner, säger hon.

ANNONS

– Det är viktigt att få inputs och inspiration för att göra ett bra arbete. Jag söker hela tiden efter utveckling och lärdom. Det får jag av andra mer erfarna människor, kurser i jämlikhet, normmedvetenhet och inkludering och studiebesök.

Det var föreningen No Limit och skateboardutövaren Jessica Jansson som nominerade Helena Selander. De nominerade henne för att hon ständigt peppar och skapar möjligheter för tjejer i skateboardscenen. Att hon ens blivit nominerad var något hon fick reda på först i förrgår.

– En representant från No Limit kom hem till mig med ett kuvert och diplom och blommor. Jag hade ingen aning alls om det innan.

För tillfället jobbarhon med ett stort skateläger som ska gå av stapeln i Rättvik under sommaren 2018. Dessutom förbereder hon inför ett skateläger i Halmstad, dit tjejer från hela Sverige kommer. Som pris får Helena Selander, och de andra hederspristagarna, en hotellövernattning och ett diplom.

ANNONS