Varbergs Stadshotell byggs om och får en takterrass

En ny spayta, ett orangeri och en takterrass blir verklighet när nu Varbergs Stadshotell byggs om. En renovering som beräknas kosta 20,5 miljoner kronor.

ANNONS
|

Stadshotellet står inför en ombyggnation när det nu ska byggas en ny spayta, ett orangeri och en takterras på hotellets två översta plan. Det är fastighetsägaren Varbergs Fastighets AB, VFAB, som tillsammans med hotellet ska genomföra renoveringen. Ett projekt som beräknas kosta 20,5 miljoner kronor.

– Det är våra hyresgäster som har beställt den här renoveringen som ska ske i mittendelen av huset, i de yngre delarna av byggnaden. Fasaden på innergården kommer förändras men utåt sett kommer det inte märkas någon skillnad på byggnaden. Det enda som kommer synas, om man står på Torggatan, är takterrassen, säger Helen Treslow, projektledare på VFAB.

ANNONS

Ska stärka Varbergs attraktionskraft

För Bo Samuelsson, vd på Varbergs Stadshotell, är det ett sätt att locka gäster - både till den egna verksamheten men även till Varberg.

– Det handlar bland annat om att stärka attraktionskraften och att skapa reseanledningar hit. Under vinterhalvåret är det tuffare att locka gäster till stan. Då är det viktigt att ha något som drar och att hitta mer saker för gästerna att göra.

Stärker man attraktionskraften till Varberg genom mer spayta, ett orangeri och en takterrass?

– Det är en liten del av det såklart. För oss är det väldigt begränsat vad vi har möjlighet att göra eftersom vi ligger mitt i stan. Men det gäller att hålla uppe attraktionskraften för vi har många duktiga kollegor runt om i landet, säger Bo Samuelsson.

Under byggtiden kommer en stor mobilkran placeras på Torggatan och i samband med det spärras en del av gatan av som en säkerhetsåtgärd.

– Vi kommer göra tunga lyft upp på taket och eftersom det är svåråtkomligt att komma igenom huset behöver vi lyfta in allting med hjälp av en kran. Dessutom behöver vi några containrar till skräpet, säger Helen Treslow.

Andra verksamheter påverkas inte

Bo Samuelsson poängterar att byggnationen inte kommer påverka verksamheterna runt omkring - med andra ord kommer inget företag behöva stänga sin entré under byggtiden.

ANNONS

– Det är jätteviktigt att göra minsta möjliga ingrepp i stan. Samtidigt går det inte att göra detta helt obemärkt. Det är ju krångligt med kranen, det är den som kommer märkas mest, säger han.

Mellan vecka 29 till 32 tas mobilkranen bort och säkerhetsområdet minskas. Efter sommaren ställs kranen tillbaka. Renoveringen förväntas pågå till december 2021.

LÄS MER:Hotell vill bygga orangeri på sitt tak

LÄS MER:Hotellets ombyggnad rycker närmare

ANNONS