Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/80

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Varbergs största after work

Festfixaren Niclas Wilhelmsson bytte föreläsningar mot dans. Det blev en publiksuccé. Under fredagskvällen var det fullsatt på Varbergs största after work på Societén som även innehöll tävlingen Låt oss dansa med lokala profiler.

Passande nog är det Internationella champagnedagen just den här fredagen i oktober och säkerligen var det någon som hade världens mest mytomspunna vin i glaset.

Caroline Jönsson, som driver Mäklarhuset i Varberg, tyckte att det skulle bli roligt att se vem som vinner danstävlingen.

– Både jag och min dotter har varit med och dansat under tidigare säsonger. Dottern ska dela ut pris för hon vann förra gången. Så det är en toppenkväll och det här riktar sig till alla åldrar och många företag. Så det är bara festligt, säger hon.

Sju bildskärmar

Varbergs kommundirektör Carl Bartler var på plats och hyllade arrangemanget.

– Det är en väldigt blandad publik så det är en trevlig kväll där man träffar många glada människor. Sen får vi se hur det går i danstävlingen.

Har du fått frågan att vara med någon gång?

– Det har förekommit, men dans är inte riktigt min grej. Jag gör mig bra på läktarplats här, säger Carl Bartler.

För Niclas Wilhelmsson, som ordnar arrangemanget, är det mycket att hålla reda på en sån här kväll och för honom var det svårt att njuta i stunden.

– Det gäller bara att genomlida kvällen och hoppas att alla har kul. Sen att jag får släcka så lite bränder som möjligt för det är väldigt mycket detaljer i det här projektet.

– Vi har ett grymt gäng som filmar och vi har byggt upp sju tv-apparater så att alla ska kunna se. Dansgolvet är litet och det är en stor publik. Jag vill att alla ska ha fått en behållning av kvällen, även de som inte sitter närmast dansgolvet, berättar Niclas Wilhelmsson.

Lokala profiler dansar

I år är det fjärde året för ”Låt oss dansa” där lokala profiler tävlar tillsammans med ett dansproffs. Från början var det Varbergs största after work med föreläsare.

– Jag tyckte att alla skulle kunna sitta och njuta av ett gott vin en fredagskväll och samtidigt lyssna till Sveriges bästa föreläsare. Det var så allt började 2013 uppe i Sparbankshallen. Men allt eftersom flyttade vi ner det till Societén som inte var en jättebra lokal för föreläsningar.

Idén om en lokal danstävling tog skruv och sen blev föreläsningarna till en näringslivsdag istället. Så nu är det dans och fest för hela slanten på Societén.

– På den vägen är det och nu landar vi 700 personer en sån här ikväll, säger Niclas Wilhelmsson.

Lars-Johan och Johanna vann

Vann tävlingen gjorde trädgårdsmästaren Lars-Johan Svanström i par med proffsdansaren Johanna Westin, som fick höga poäng för sin tango.

– Det känns helt fantastiskt att ha vunnit. Jag har haft en helt suverän danspartner, helt suverän på koreografin och bara nöta och nöta. Bara det att få lära sig ny dans som jag inte har varit i närheten av i livet. Och sen bara att få ge järnet inför den här storpubliken är kanon, säger Lars Johan Svanström.

Blev du förvånad över Tony Irwing som tyckte att du skulle börja tävla i dans?

– Ja, det blev jag, över att han var så imponerad och frågade mig om jag hade dansat innan. Helt fantastiskt. Nu är det efterfest till småtimmarna med resten av gänget.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här