Varbergs kommun är nu fler än 5 000 medarbetare

Kraftig ökning av sjukskrivningar och ett stort tillskott av ny personal. Det är två slutsatser som kan dras när kommunen gör bokslut över personalfrågor för 2020.

ANNONS
|

För första gången någonsin har Varbergs kommun över 5 000 månadsanställda. Det framgår av kommunens Personal- och hälsobokslut för 2020. Den visar också att sjukskrivningarna inom kommunen har stigit kraftigt under föregående år. Men innan vi tittar mer på det så kommer här lite statistik om kommunens personal.

När förra året lades till handlingarna hade kommunen 5 154 månadsanställda (tillsvidareanställda + visstidsanställda som får månadslön) och 815 timanställda, vilka arbetade 4,1 procent av den totala arbetade tiden. 80 procent var kvinnor och 20 procent var män och medelåldern var 45,4 år. Under året nyanställdes 234 personer.

Totalt spenderade kommunen 2 546 miljoner kronor på personalrelaterade kostnader. En ökning med 115 miljoner kronor jämfört med 2019. Medellönen var 33 000 kr. Den genomsnittlige kommunanställde arbetar hos kommunen i 13 år. En siffra som sjunkit från 15,9 år 2013. 66 procent av kommunens chefer är kvinnor. Och under året arbetades det 60 000 övertidstimmar vilket motsvarar 30 heltidstjänster.

ANNONS

Sjukskrivningarna inom kommunen har ökat

Åter till de ökade sjukskrivningstalen. Efter att ha börjat året med en nedåtgående trend så slutade det med en ökning från 6,5 procent till 8,2 procent.

– Sjukskrivningarna har ökat och det är tråkigt för vi hade en positiv utveckling. Men när corona slog till så drabbade det flera av våra verksamheter stort, säger Christofer Bergenblock (C) som är ordförande i kommunens personalutskott och kommunalråd.

Det finns inga andra tendenser som kan ligga bakom förutom corona?

– Vi ser inga andra oroande tendenser. Hade det varit det så hade förmodligen långtidssjukskrivningarna ökat och det har de inte gjort. Inget tyder på att att det är något annat än pandemin som ligger bakom, säger Christofer Bergenblock.

Det finns dock en viss oro för att talen inte ska klinga av i takt med att pandemin minskar. Bland annat ser man en stor risk att fler kan bli sjukskrivna efter en lång tid av hög arbetsbelastning.

– Sjukskrivningstalen behöver komma tillbaka till nivåerna de låg på 2019. Det kommer att behövas jobbas aktivt och förebyggande för att möta de situationer som kan uppstå.

Medarbetarna blir fler och fler

Bergenblock säger att förra året var ett extremt tufft år för kommunens personal kantat av utmaningar. Han är mycket stolt och glad över att de har lyckats upprätthålla kommunens alla funktioner under de här förhållandena. Bergenblock berättar också att pandemin är en av orsakerna till att det blev så många nyanställningar under året.

ANNONS

– Vi var tvungna att säkra upp att det fanns personal inom vården inför sommaren. Men framförallt handlar det om att Varberg växer och då måste också kommunorganisationen göra det, säger Christofer Bergenblock.

Att kommunens personal nu överstiger 5 000 medarbetare är i sig inte viktigt enligt Bergenblock. Det viktiga är att organisationen växer i takt med befolkningen. Vilket kan komma att bli ett problem fram över. Befolkningen blir äldre och barnkullarna mindre. Kommunen arbetar därför hårt på att behålla och rekrytera ny personal samt effektivisera verksamheterna.

– Det är egentligen tre delar i detta. Dels behöver vi fortsätta vara en attraktiv arbetsplats som erbjuder spännande tjänster. Vi behöver arbeta med ungdomar så att de ser att det finns en plats för dem inom kommunen. Och vi behöver se över våra arbetsmetoder för att möta framtidens möjligheter vad gäller digitalisering och hjälpmedel, säger Christofer Bergenblock.

Kommer corona att sätta några spår för kommunens personal?

– Talar vi om dem som sitter på kontor så tror jag att många av förändringarna kommer att bli kvar. En del arbete kommer fortsatt att ske från hemmen. Jag tror också att det kommer att bli mindre antal konferenser på plats.

ANNONS