Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs hamn mot all time high

Det går bra för Hallands hamnar. Varbergs hamn siktar mot all time high och även för hamnen i Halmstad pekar det uppåt.

För tre år sedan gjorde hamnarna i Halmstad och Varberg gemensam sak och Hallands Hamnar AB bildades. Hamnen i Varberg inriktade sig på träindustrin som Deromesågen och Södra i Väröbacka. Det är också den hamnen som går bäst.

– Varberg är Sveriges största skogshamn, och prognosen för 2016 är att det kommer växa ytterligare framför allt på sågade trävaror. Vi räknar med att slå all-time-high, säger Björn Alvengrip, VD för Hallands hamnar, till Radio Halland.

Hamnen i Halmstad har haft det tuffare. Hösten 2013 kunde Hallands Nyheter berätta om ett tapp på 35 procent, bland annat orsakat av Pilkingtons nedläggning, branden i Hansson & Mörings saltanläggning och att Stora Ensos pappersbruk i Hylte halverade produktionen, och dessutom valde att transportera den på bil.

Enligt Radio Halland ser det dock betydligt ljusare ut nu. Siffrorna för 2015 visar förvisso på ett minus på några miljoner men volymerna ökades med 15 procent. I år hoppas Björn Alvengrip att siffrorna ska landa i den positiva kolumnen.

– Det är väl den fråga vi prioriterar mest, att se till att resultatet blir över noll under 2016.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här