Varbergs discgolf siktar mot nya mål

Discgolf är en sport som ökar i popularitet och i Varberg har sporten fått ett stort uppsving i samband med coronapandemin. Nu utökas banan vid Håstens fritidsområde med nio hål och föreningen siktar mot nya mål.

ANNONS
|

Ända sedan Håstens discgolfpark slog upp portarna i slutet av 2015 har målet varit att utöka banan till 18 hål. Nu fem år senare är det verklighet Med hjälp av Varbergs kommun, riksidrottsförbundet, sparbanksstiftelsen och otaliga ideella timmar öppnar snart den nygamla discgolfparken på Håstens fritidsområde. Daniel Jäverbo är ordförande i Varbergs discgolf och en drivande kraft bakom att banan nu får nio nya hål och dubblerar kapaciteten på antalet spelare som kan vara igång samtidigt.

– Det är klubbens i särklass största projekt hittills, säger han.

Discgolf är en sport som växt i popularitet de senaste åren och antalet utövare växer stadig. Varberg är inget undantag och trycket har blivit ännu högre nu under den pågående pandemin och Riksidrottsförbundets rekommendationer om att utöva idrott ute. Det var också ett av argumenten när Varbergs discgolf ansökte om ekonomiskt stöd från RF.

ANNONS

– För att förhindra smittspridning har vi har satt ett maxtak på fyra personer per hål vilket inneburit att vi inte kunnat ha mer än 36 spelare och nu det senaste har vi varit fler än så anmälda till våra torsdagsspel, säger Daniel Jäverbo

Förutom Riksidrottsförbundets bidrag har även Sparbanksstiftelsen gått in med 70 000 kronor. Varbergs kommun ställer också upp med marken och hjälp att underhålla banan.

– Från början var väl kommunen lite tveksamma men allt eftersom de har sett vilken tid och kraft vi lägger ner här så har de märkt att vi bidrar till att göra området mer levande så har de blivit allt mer positiva, säger Johan Dennefors, kassör och en av grundarna till föreningen Varbergs Discgolf.

Just tillgängligheten och att det är öppet för alla är något som föreningen själva är väldigt tydliga med. I samband med planerna på de nya hålen sa kommunen att föreningen kunde börja ta ut en avgift för att spela för att få in mer pengar till verksamheten men det var aldrig aktuellt.

– Hela konceptet med en discgolfpark bygger på att det ska vara tillgängligt för alla, säger Daniel Jäverbo.

Även om nu föreningen uppnått målet om en 18-hålsbana planerar man inte att lägga sig på latsidan för det. Nu har de nya mål och drömmar.

ANNONS

– Målet är att få igång en aktiv ungdomssektion och locka fler tjejer till sporten och om några år bygga en 18-håls tävlingsbana i Brunnsbergsskogen, säger Daniel Jäverbo.

För den som är sugen på att testa discgolf så anordnar föreningen varje torsdag en runda som är öppen för alla som är sugna och oavsett vilken nivå man ligger på. Anmäler sig gör man på föreningens facebooksida. Det är gratis för medlemmar och kostar 20 kronor för icke medlemmar. All övrig tid spelar alla gratis.

ANNONS