Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jenny Nordlander.

Varbergare ny chefredaktör på Nöjesguiden

Fem frågor till Jenny Nordlander, uppväxt i Träslöv, som blir ny chefredaktör på tidningen Nöjesguiden.

Hur känns det här?

– Det känns otroligt bra. Jag har vetat det själv ett tag, men det är skönt att även andra vet nu. Det är det roligaste jobb jag haft.

Hur hamnade du i journalistiken?

– Jag gick på Journalisthögskolan i Göteborg och fick sedan jobb på DN där jag var i fyra år. Sedan kände jag att jag ville bort från nyhetsjournalistiken, och kom till Aftonbladet, men även där blev det nyhetsjobb. När jag kom till Nöjesguiden kände jag mig hemma. Jag gillar kultur och att få bestämma och ta ansvar, så den här rollen passar mig. Jag gillar blandningen av kreativt och administrativt arbete, och tycker om även de tråkiga grejerna.

Vad har du för kontakt med Varberg nu för tiden?

– Jag är uppväxt i Träslöv, men hela min familj har flyttat till Stockholm, faktiskt före att jag gjorde det. Så nu är det nog tre år sedan jag var i Varberg.

Vad har du för lokala kulturfavoriter från dina hemtrakter?

– PS-musikalen är en absolut favorit! Jag var med som skådespelare under gymnasiet i början av 2000-talet. Musikalen är så jäkla bra, vi hade kul när vi gjorde dem och jag fick många kompisar.

Hur kommer det att märkas på Nöjesguiden att du blir chefredaktör?

– Vi planerar för stora förändringar i höst, som kommer märkas tydligt, men de är hemliga än så länge. Dock vill jag hitta tillbaka till nöjesjournalistiken i tidningen. Det kommer inte att bli mindre samhällspolitik, men det ska bli tydligare var läsarna kan hitta olika typer av material.