Varbergare i populärt matlagningsprogram

Jeanette Rydberg är först ut i avsnitten som visas måndag-torsdag nästa vecka.

ANNONS
|

Programmets upplägg är att fyra deltagare bjuder varandra på middag under fyra kvällar. De sätter poäng på varandras mat och värdskap, och den som i slutändan når högst totalpoäng vinner 15 000 kronor.

Jeanette Rydberg anmälde sitt intresse om att delta för något år sedan. En spontangrej som näst intill hade fallit i glömska då produktionsbolaget hörde av sig.

– Först gjorde de en Facetime-intervju med mig och femtio deltagare som de valt ut. Sedan provfilmade de hos 15 personer och sedan var jag en av de fyra som kom med. Det var många sökande, säger Jeanette Rydberg.

Jeanette var först ut i programmet. Filmteamet dök upp redan klockan 8 på morgonen en dag i slutet av april.

ANNONS

– De filmade här hemma, sedan åkte vi till min frisersalong. Morgan Alling (berättarrösten i programmet, reds. anm.) kom dit. Vi har gjort en liten sketch. Han var görtrevlig. Sedan hade vi tre timmar med förberedelser i köket, säger Jeanette Rydberg.

Att laga mat inför ett kamerateam på fyra-fem personer beskriver hon som en udda upplevelse.

– De pratar oavbrutet och det är inte som när man lagar mat själv. Man ska förklara och visa vad man gör. Mitt upp i allt ville de att jag skulle köra Madonna med Vogue, skrattar Jeanette.

Ja, hennes passion för Madonna kommer säkerligen fram i programmet.

– Jag kom trea i Sveriges Madonnas look-a-like-tävling 1993. Madonna är min stora idol här i livet.

Var det något som överraskade dig med inspelningen?

– Det är väldigt mycket omtagningar. Bara det att man skålade skulle filmas i olika vinklar. Så fick man ta om det för att någon hade handen lite högt upp. En annan sak var att man fick tillbringa mycket tid i bilen, medans de andra deltagarna till exempel skulle gå husesyn eller uttala sig om de olika rätterna, säger Jeanette Rydberg.

Filmteamet lämnade först efter klockan 1 på natten.

ANNONS

– Då var jag helt slut, säger Jeanette Rydberg.

”Halv åtta hos mig” sänds på måndag-torsdag i TV4. Jeanette har bjudit in några vänner och kommer att duka upp med tilltugg och bubbel.

– Och skämskuddar haha. Nej, jag bjuder på mig själv och är med för upplevelsen. Hade jag tyckt att jag var världens bästa matlagare så hade jag sökt till Sveriges mästerkock. Och det har jag ju inte gjort. Men jag tänker att jag är rätt bra på Halv åtta-grejen, att bjuda hem folk, dricka vin, äta mat och prata skit, säger Jeanette Rydberg.

Hon är nöjd med sitt deltagande och de bekantskaper som hon gjorde under veckan.

– Stämningen var jättebra, jag skrattade mig igenom hela veckan. Vi har varit ute och ätit på Johns Place efteråt och jag känner att jag skulle kunna höra av mig till dem när som helst.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Jeanette Rydberg, 48. ”Varbergsveckan inleds hos frisören och Madonna-fantasten Jeanette, som får chansen att styla om Morgan.”

Per Johansson, 63. ”Tisdagsvärd i Varberg är pensionären Per som älskar hästar i olika former - både de som ingår i ett fyrspann och de 500 hästkrafter som står på hans uppfart. På menyn står både carpaccio och torskrygg med pepparrot och brynt smör.”

Frida Strömqvist, 21. ”Onsdagsvärd i Varberg är administratören Frida som gräver i sin gamla brottarlåda och visar hur en photoshoot till hennes matblogg går till. Till gästerna lagas det friterad torsk i baobröd och en lime- och kokosglass.”

Christian Eklund, 37. Torsdagsfinalen hålls hos egenföretagaren Kristian. Han är veckans sportbilsägare nummer två och han visar upp sin vinnarmentalitet i ett spel paddel. Han bjuder på oxfilé sous vide som följs av en ananas- och marängpaj.

ANNONS