Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Varbergare i Fröken Sverige-final

Jenny Gustafsson har serverat Cristiano Ronaldo, Gordon Ramsay och Will Smith. Det är dåtiden. Nu står hon inför sin stora chans – 24-åringen är klar för finalen i Fröken Sverige.

Egentligen hade hon räknat bort Fröken Sverige-finalen. Hon anmälde sig på internet för ett halvår sedan, men när delfinalen skulle hållas i Göteborg kunde hon inte delta. Hon jobbade och fick inte ledigt. 

Så fick hon plötsligt ett besked att juryn hade valt henne som en joker – hon fick en plats i finalen som avgörs på söndag i Stockholm.

Det är eftermiddag och solen värmer kallbadhuset. Det är två dagar till hon ska upp till huvudstaden. 15 kvinnor och nio män ska göra upp i varsin klass. 

Är du nervös? 
– Nej. 
Varför inte? 
– Jag vet inte. Jag har aldrig varit nervös inför att prata eller uppträda inför publik. Det är mer nervöst att prata såhär. Jag är mer nervös nu än vad jag kommer att vara på finalen. 

Det är senaste året som Gustafsson valt att satsa mer på sitt modellande. Inför finalen har hon studerat vad som har gått hem hos juryn från tidigare år – både i Sverige och internationellt. 

Jenny Gustafsson är hårstylist, klädstylist och makeupartist. Hon har en bakgrund som bartender och inom restaurangbranschen. Hon jobbar extra på ett kafé. Men drömmen är att kunna arbeta som modell på heltid – en språngbräda dit kan vara Fröken Sverige-tävlingen. 

– Tävlingen är jätteviktig. Jag har kollat hur de gick för dem som var med förra året och det har gått bra för dem.

Vinnaren i Sverige kvalar in till den internationella finalen Miss Universe. Att vinna den är Jenny Gustafssons slutgiltiga mål. 

– Då får man arbeta med välgörenhet, och du får en stor prispott att fördela på välgörenhet, säger hon. 

Vad vill du ge pengar till? 
– Jag skulle vilja satsa mer på kvinnor. Jag brinner för kvinnofrågor. Hur de blir behandlade. jag bodde i Dubai ett halvår, det räckte med att bo där en dag för att se att kvinnobilden inte är okej. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här