Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergare gjorde sajt om mjältbrand

Bristen på samlad information fick Robert Bengtsson att reagera. Nu finns det en nyhetssida på nätet om mjältbrand. – Vid tidigare stora händelser, som till exempel tsunamin, fungerade informationen dåligt, säger han.

När det så utbröt mjältbrand på en gård strax utanför Veddige tog Robert Bengtsson och kollegan Rickard Eriksson tag i saken. Det startade sajten mjaltbrand.se

– Vi ser det som ett informationsprojekt och kommer senare att kontakta berörda myndigheter med ett förslag hur sådana här situationer bäst hanteras. Det är viktigt med en samlad information vid sådana här tillfällen och det har saknats.

I egenskap av skolchef för ridgymnasiet har Robert Bengtsson också ställt en rad frågor till Jordbruksverket med anledning av mjältbrandsutbrottet.

– Vi har fått några svar, resten är vi utlovade efter helgerna, säger han. Dessa kommer vi också att lägga ut på sajten.

Robert Bengtsson och Rickard Eriksson följer vilka besökarna på sajten är.

– Det är inte i första hand allmänheten som besöker sajten, säger Robert Bengtsson. Det är olika myndighetspersoner och någon organisation har också länkat till vår sajt.

Det ka möjligen tolkas som att mjaltbrand.se eller mjältbrand.se redan fyller en funktion?

 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här