Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förväntansfull. Varbergaren Carin Hernqvist driver återSKAPA i Malmö där sådant som annars skulle slängas får nytt liv.

Varbergare får besök av drottningen

Carin Hernqvist från Varberg driver återSKAPA i Malmö – ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning i Malmö. Där får sådant som annars skulle slängas nytt liv i händerna på barn. Nästa vecka får hon finbesök av drottning Silvia.

Vad är det som händer?

– Det är ett statsbesök från Kanada som kommer till Sverige i fyra dagar. Kungen och drottningen har hand om besöket och tar emot en delegation från Kanada samt deras generalguvernör med fru. För ett tag sedan fick jag ett samtal från kommunfullmäktiges ordförande här i Malmö som undrade om jag ville ta emot delegationen och generalguvernörens fru samt drottning Silvia.

Hur känns det att ni blev utvalda?

Det är ju fantastiskt kul. Men också nervöst såklart. Det är ju speciellt och på ett sätt representerar jag Sverige och Malmö. De besöker inte så många så det känns ju som en väldigt stor ära att få göra det.

Vad betyder det för Återskapa?

– Förhoppningsvis att fler kommer känna till det. Jag tycker att varje stad eller samhälle borde ha en liknande verksamhet. Det finns för mycket spillmaterial som bara slängs som kan få nytt liv och bli något helt annat i händerna på barn.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här