Varberg – Sveriges bäst bevarade hemlighet?

Är Varberg på väg att få sitt internationella genombrott? Orten har i varje fall hamnat på magasinet Vogues webbsajt under rubriken ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”.

ANNONS
|

Många varbergare har under fredagsförmiddagen klickat sig in på det internationella modemagasinet Vogues hemsida för att läsa artikeln ”Surf and Spa in Varberg, Sweden’s Best-Kept Secret”.

Artikeln är skriven av den 26-åriga frilansjournalisten Matilde Wergeland från Kullavik.

– Jag har gjort ett antal resejobb för Vogues nätupplaga tidigare, och det började med att jag skrev om Göteborg. Jag gillar att uppmärksamma sådant som kanske inte är så känt tidigare, och det känns det kul att kunna vara först med Varberg, säger hon.

Hon har varit mycket i Varberg under sin uppväxt och tycker att kustpärlan är väl värd att uppmärksammas även internationellt.

ANNONS

– Det är liten stad med väldigt vacker natur och mycket att erbjuda. Många fina span, strandpromenaden, fästningen, surfingen och allt annat.

Matilde Wergeland var i Varberg i helgen och tillbringade en natt på Stadshotellet, ett av företagen som omnämns i positiva ordalag i artikeln. Hotellet bjöd på övernattningen.

– Men det är inte någon sponsrad artikel, det var min egen idé att skriva artikeln. Så här är det normalt att man jobbar som resejournalist, jag har liksom inte råd att resa runt i världen på egen bekostnad, säger Matilde Wergeland.

Bilderna till artikeln är pressmaterial från företag som nämns i artikeln.

– Jag brukar ta egna bilder, men det var så mulet när jag var i Varberg. Företagen hade redan fina bilder, så jag valde att använda dem istället, säger Matilde Wergeland.

Artikeln är inte publicerad i pappersversionen av Vogue utan förekommer endast på magasinets webbsajt.

ANNONS