Hyundai ix35 Fuel Cell är världens första serieproducerade vätgasbil.
Hyundai ix35 Fuel Cell är världens första serieproducerade vätgasbil.

Varberg nobbar bränslecellsbilar

Idén om bränslecellsbilar i den kommunala bilparken fick nobben av politikerna i fullmäktige.

ANNONS
|

Sverigedemokraternas Olle Hällnäs vill att kommunen köper in bränslecellsbilar. Han har lämnat in en motion om det och en annan motion om att kommunen borde verka för etablerandet av en vätgasstation någonstans i kommunen.

Idéerna avvisades inte helt av de som tyckt till om förslaget när det tröskats genom kommunens organisation. Men i slutändan blev det något försiktiga bifall om att utvecklingen på området bör följas –alltså inte det tydliga "ja!" som Hällnäs önskat.

–Det här är intressanta motioner. Vi är långt framme när det gäller elbilar, men vi kan inte springa på alla bollar. Det här är inte ett avslag rakt av, vi kommer titta vidare på detta, sa Harald Lagerstedt (C) som är ordförande i servicenämnden när förslagen debatterades i fullmäktige.

ANNONS

Olle Hällnäs berättade om den nordiska vätgaskorridor som ska byggas under de närmaste åren och han menade att det är läge att agera nu och inte sen om kommunen ska vara med i utvecklingen.

–Ska vi vara en del av detta måste vi anmäla vårt intresse, då räcker det inte att följa utvecklingen, sa han.

Partikamraten Erik Hellsborn tyckte att ett ja skulle rimma med ambitionen att bli Västkustens kreativa mittpunkt. Men det argumentet bet inte heller och båda förslagen röstades ner, dock med passusen att "kommunen tillsammans med Varberg Energi AB ska följa utvecklingen inom området".

ANNONS