Varberg har gjort klart med ny skolchef

Efter många om och men har Varberg gjort klart med en ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen. Den första mars nästa år tar Carina Uvenfeldt över Varbergs största förvaltning.

ANNONS
|

Turerna har varit många sedan Susanna Hansson hastig fick lämna sin post som förvaltningschef för förskole- och grundskoleförvaltningen. Men i dag blev det äntligen klart vem som ta över Varbergs största förvaltning. Ny efterträdare bli Carina Uvenfeldt som närmast kommer från tjänsten som barn- och utbildningschef i Gislaveds kommun. I ett pressmeddelande skriver hon:

”Det känns jätteroligt att få komma till Varberg och vara med på den fortsatta utvecklingen. Jag har länge haft positiva bilder av Varbergs för- och grundskolor och deras utvecklingsresa som presenterats i olika sammanhang.”

Per Synnes är chefsrekryterare på Varbergs kommun. Han har tidigare berättat om problemen med rekryteringen av ny skolchef. Han säger att han är väldigt nöjd med rekryteringen av Carina Uvenfeldt.

ANNONS

– Det tog lite längre tid än vad det brukar men nu när det är klart är vi väldigt nöjda med att ha kunnat göra den här rekryteringen, säger han.

Carina var inte en av personerna som hade sökt tjänsten första gången den låg ute berättar Per. Kontakten skapades genom det externa rekryteringsbolag som togs in inför den andra sökrundan.

– Det är första gången vi har tagit hjälp av en extern rekryteringsfirma men vi är väldigt nöjda med samarbetet och resultatet, säger Per Synnes.

Även Hanna Netterberg (M) ordförande för förskole- och grundskolenämnden är glad att de äntligen har rott rekryteringen i hamn.

– Nu har vi bara träffats ett begränsat antal gånger men utifrån vad vi hört och sett är det en väldigt bra rekrytering, säger hon.

Hanna Netterberg säger att förutom en gedigen bakgrund inom skolan så har de även samma syn på hur skolan i Varberg ska utvecklas framåt.

– Vi har tidigare berättat att vi letar efter någon som kan representera varumärket Varberg och i Carina har vi hittat någon som delar våra mål och visioner för staden och skolan, säger Hanna Netterberg.

Carina Uvenfeldt är sedan tidigare bosatt i Halland och har sedan tidigare i sin yrkeskarriär haft kontakt med skolan i Varberg. Något som också har spelat in i att valet föll på henne.

ANNONS

– Att hon redan bor i Halland och känner till Varberg och Halland är så klart ett stort plus, säger Hanna Netterberg.

Carina Uvenfeldt tillträder sin nya tjänst den första mars nästa år. Fram tills dess kommer Maria Wirén att var tf förvaltningschef och ersätta Ing-Marie Rundwall som har varit tillförordnad sedan Susanna Hansson fick sluta.

LÄS MER:Rekrytering av ny skolchef drar ut på tiden

LÄS MER:Rekryteringsfirma tas in för att hitta ny skolchef

LÄS MER:Hamid Zafar var på intervju för tjänsten som ny skolchef

ANNONS