Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Varberg för Musikhjälpen firar fem år: ”Varje tjuga spelar roll”

Den 15-18 december hoppas Varberg för Musikhjälpen att återigen få stå på buren på torget efter förra årets digitala evenemang.

För femte året i rad samlar Varberg för Musikhjälpen med Calle Karlsson och Fantastiska underhållningsbandet i spetsen in pengar till Musikhjälpen. Tanken är att stå i en glasbur på torget 15-18 december. Tidigare år har de varit på plats ett dygn, eller 33 timmar snarare, men i år kommer de att dela upp det på tre dagar och vara på plats torsdag och fredag kväll samt lördag för- och eftermiddag.

– Halv fyra på morgonen var där inte så mycket folk tidigare år... Det blev ju lite av en grej att man skulle köra dygnet runt, men vi känner att det inte har det värdet längre. Det är bättre att vi är på plats när människor går förbi, säger Calle Karlsson.

Programmet är inte spikat ännu, men några punkter är klara. Förutom det årligen givna inslaget Fantastiska underhållningsbandet kommer bland andra komikern och skådespelaren Krister Classon, musikalartisten Jessica Heribertsson, Gösta Gigolos, andra lokalband, bloggare och aktuella människor från den lokala sportens värld att dyka upp.

– Vi lämnar även öppet för spontana grejer. Gymnasiet kommer dessutom att ha en insamling av mobiltelefoner där inkomsterna kommer att gå direkt till Varberg för musikhjälpen, säger Calle Karlsson.

På lördagskvällen blir det även en Varberg för Musikhjälpen-gala på Stadshotellet med 90 platser. Publiken betalar 300 kronor i inträde som går direkt till insamlingen. Bokade hittills är Mojje, Mollie Minott, Adam Dimpker, Marie Johansson med nytt projekt, Linda K Johbarn och Fantastiska underhållningsbandet.

På evenemangen innan pandemin samlade Varberg för Musikhjälpen in omkring 400 000 kronor. Förra året fick det tänkas om och arrangeras digitalt, och insamlingen blev betydligt mindre då omkring 200 000 samlades in. I den digitala bössa som redan startats har i skrivande stund omkring 13 000 kronor redan samlats in.

– Vi när såklart en förhoppning om att komma upp i de nivåerna vi hade före pandemin igen. Men i detta läge är det jättesvårt att spekulera. Vi vill betona att varje tjuga spelar roll. Tänk om alla varbergare la en tjuga var! säger Calle Karlsson.

Årets tema för Musikhjälpen är ”För en värld utan barn­arbete”.

– Jag tror att detta är ett tema som engagerar på en djup nivå. Det är lätt att relatera till, lätt att se och det är något som ingen vill ha. Jag tror att det kommer att ta tag ordentligt, säger Calle Karlsson.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här