"Fanns en liten explosionsrisk"

Ett stort räddningspådrag utspelade sig i centrum under tisdagskvällen. Flera gator spärrades av på grund av en naturgasläcka. Tidigt på onsdagsmorgonen meddelar Varberg energi att gasläckan har åtgärdats..

ANNONS
|

Enligt polisinsatschefen Martin Svensson kom larmet om gasläckan på Östra Långgatan vid 17.15 på tisdagen. En entreprenör hade borrat i en huvudledning och då råkat orsaka läckaget av naturgas.

– Vid ett arbete med anledning av tunnelbygget märkte en man att det hade börjat pysa och lukta gas, sa Martin Svensson och fortsatte:

– Det är lättantändligt. En gnista kan orsaka en explosion. Boende har släppts in till sina hem men inga bilar eller gående får passera. Avspärrningar kommer vara kvar tills midnatt.

Under kvällen arbetade sju personer från Varbergs energi med att tömma ledningen på gas.

– Det är en lång sträcka och en stor ledning så det är svårt att veta när det är åtgärdat, sa Karin Hallström, energibolagets affärsområdeschef.

ANNONS

Finns det en risk för explosion?

– En risk finns alltid. Men den är väldigt liten, sa Oscar Johansson, gasarbetsbefäl på Varbergs energi till HN på tisdagskvällen.

Han berättade också att när gasledningen väl är tömd ska borret plockas upp.

– Räddningstjänsten kommer vara på plats som en säkerhetsåtgärd.

30 av elbolagets kunder påverkas av gasläckan och det är framför allt restauranger som använder gasspis och terrassvärme som har drabbats.

– Vi hoppas att de ska ha tillbaka gasen i morgon förmiddag, sa Karin Hallström.

Tidigt på onsdagsmorgonen kom information från Varberg energi att läckan är åtgärdad.

LÄS MER:Tv: Gasutsläpp i centrala Varberg

ANNONS