Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets stadskärna.

Varberg är årets stadskärna 2016

Juryn: "En synnerligen värdig mottagare".

– Det är ett prestigefyllt pris och det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på det här viset, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Varberg besegrade de två andra finalisterna Borås och Umeå, och fick därmed utmärkelsen Årets Stadskärna 2016, vilket meddelades på Svenska Stadskärnors Årskonferens och bankett på onsdagen. I juryns motivering står bland annat att "i denna stad finns en bred förankring och ett stort engagemang för att förädla det befintliga men också välkomna det nya och okända. Man tar helhetsgrepp för att verka året runt och arbetar målmedvetet för att stärka stadens själ och kärna som destination. Med respekt för historiens rötter och kulturens betydelse fortsätter man bygga framtidens hållbara samhälle för människor att vilja besöka, bo och verka i. Denna stad är synnerligen värdig mottagare av utmärkelsen Årets Stadskärna 2016."
– Varberg har lyckats med arbetet kring att ha en levande innerstad och det handlar bland annat om att det finns ett gott samarbete mellan näringslivet, krögare, fastighetsägare och kommunen. Den här utmärkelsen kommer att märkas i marknadsföringen av Varberg, säger Ann-Charlotte Stenkil.

På Marknad Varberg ser man utmärkelsen som ett resultat av ett arbete som pågått under flera år. 
– Vi har preparerat för det här sedan bronset 2013 och vi är väldigt glada. I vår ansökan tryckte vi mycket på kulturens del i utvecklingen av Varberg med mycket event som till exempel Hallifornia. Dessutom har vi en handelspolicy som styr detaljhandeln till stadskärnan. Det tror jag bidrog till att vi vann i år, säger Roger Almén på Marknad Varberg och tillägger: 
– Vi märker att invånarna i Varberg är stolta över det här, det ser man inte minst i flödet på sociala medier. För oss är det en boost och vi kommer att arbeta med det här i vårt kommunikationsarbete framöver. Det finns idéer och det kommer hända saker, men just nu vill jag vara lite återhållsam med exakt vad det handlar om.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här