Tobias Ramstedt - Ny Gymnasiechef på PS Peder skrivares skola
Tobias Ramstedt - Ny Gymnasiechef på PS Peder skrivares skola Bild: Annika Karlbom

Var tredje elev på PS ska ha distansundervisning

Var tredje elev på PS ska ha distansundervisning resten av terminen. Men beslutet kan komma att gälla längre än så.

ANNONS
|

I onsdags meddelade regeringen att gymnasieskolor får gå över till distansundervisning för att minska trängsel. Beskedet från ledningen var då att de skulle analysera beskedet i lugn och ro innan det fattade ett beslut. Nu har det landat i en lösning. En tredjedel av eleverna på PS skickas hem.

– Det är ett knepigare läge nu än i våras. Då var beskedet från regeringen mer rakt och tydligt. Nu har vi fått fundera på hur stora undantag vi kan göra och landade i att en tredjedel av eleverna ska ha distansundervisning, säger Tobias Ramstedt gymnasiechef i Varbergs kommun.

ANNONS

Det är elever i årskurs två och tre på gymnasiet som kommer få turas om att ha distansundervisning. Utom den sista veckan inför jullovet. Då kommer eleverna i årskurs ett att få studera hemma.

– De äldre eleverna har rutin från distansundervisning sedan i våras. Men ettorna får en vecka också att känna på det eftersom vi inte vet hur det kommer se ut under våren, säger Tobias Ramstedt.

Några undantag kommer dock att göras. Det är eleverna som läser de yrkestekniska programmen, estetprogrammet. Även de som läser introduktionsprogrammet och gymnasiesärskolan kommer ha sin undervisning på plats.

– De praktiska programmen kommer ha dagar där de momenten som måste genomföras på plats genomförs. Även om de egentligen skulle ha haft distansundervisning den veckan. För särskolan och introduktionsprogrammet kommer all undervisning vara på skolan, säger Tobias Ramstedt.

ANNONS