På söndag ställs Vanessa Mollérus mot franseliten under SM i ögonfransförlängning som hålls i Göteborg.
På söndag ställs Vanessa Mollérus mot franseliten under SM i ögonfransförlängning som hålls i Göteborg.

Vanessa blickar mot SM i Göteborg

I helgen väntar en hårfin kamp för Vanessa Mollérus från Tvååker. Hon är en av 197 deltagare som gör upp i SM i ögonfransförlängning på Gothia Towers.

ANNONS
|

Packlistan ligger på bordet i studion i centrala Varberg. Den är lång och strukturerad. Inget får glömmas. I helgen avgörs svenska mästerskapen i fransförlängning för andra gången. Sist stod Vanessa Mollérus i publiken. Men på söndag begår hon tävlingsdebut i grenen ”Volymfransar”. Farhågan är att glömma något viktigt hemma.

– Vi tävlande ska ha med oss alla produkter själva, vilket gör att packlistan är jättelång. Jag vill inte falla på att jag glömt något som är avgörande för mitt tävlingsresultat, därför började jag packa för en vecka sedan, säger Vanessa Mollérus.

Hur laddar du inför SM?

– Det finns pre-competitions. Vi fick sitta och jobba som om vi var på plats i SM. Det är mycket regler och då är det bra att kunna ställa frågor så att inget misstolkas. Sen har jag ringt kompisar och frågat ”nya fransar?”. De har fått komma hit och ligga stilla i fyra timmar. Man måste ha många och jättebra kompisar, haha.

ANNONS

Är precision viktigt?

– Det är jätteviktigt. Vi pratar om 0,02 millimeter. Det kan man falla på om man blir nervös och skakig.

Vem har du valt som modell under SM?

– Jag har valt min storasyster. Hon ger en lugnande effekt. Det är en människa jag litar på över allt annat. Jag vet att hon kan stötta och lugna om det skulle vara någonting, om man skulle börja skaka till exempel.

Hur ser upplägget för din SM-dag ut?

– Jag börjar klockan 8.30 på söndag. Först har jag 30 minuter med modellen innan tävlingen startar, efter det har jag tre och en halv timme på mig. Sedan går modellen till flera domare som ska dra och slita i mitt arbete, så det gäller att allt sitter fast. Det kommer bli en lång dag.

Vad kommer du att öva på dagarna innan mästerskapet?

– Jag kommer att göra ett fullt tävlings-set varje dag från och med onsdag. Jag har avsatt varje dag med olika modeller.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

ANNONS