Valde disko i stället för lunchmat

Det svängde ordentligt när Dansens dag inleddes med lunchbeat på Komedianten i dag, fredag. Ett 20-tal modiga hade snört på sig dansskorna och valt bort lunchmaten för en timmes disco, soul och mjuk pianohouse serverad av dj:n Sara Berndtsson.

ANNONS
|

Bland dansgolvsröjarna märktes bland andra Michael Sillion, som visade sig vara en erfaren lunchdansare.

– Det är förvisso första gången jag är på ett lunchbeat här i Varberg, men jag brukar kolla upp var de hålls och har tidigare varit på flera i bland annat Göteborg, Stockholm och Almedalen, berättade han.

– Underbart att det är så många här. Jag är lite imponerad faktiskt, att så många vågat sig hit!

På dansgolvet hittade vi även kulturchefen Ingemar Arnesson, dagen till ära iförd guldglittrande kavaj, i en uppsluppen discodans med bland andra Christina Josefsson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Men även flera både äldre och yngre besökare med ett gemensamt för ögat - dansgolvet.

ANNONS

– Det är jättekul att det kommit så många i alla åldrar. Det här är ju bara en av många programpunkter i dag, med både dansföreställningar, barndisco och stort avslutningsdisco för alla i åldern 13-100 på Centralen senare i kväll, berättade Sofie Brinkmo, barn och kulturutvecklare på Varbergs kommun.

Till tonerna av bland andra Aretha Franklin, Donna Summer och Abba släppte besökarna sedan loss under den timslånga discosessionen där även en och annan kullerbytta, framförd av de yngre deltagarna, framfördes på dansgolvet.

ANNONS