Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Vagabond öppnar konceptbutik i London

Skoföretaget från Varberg skapar "ett levande skyltfönster" i förorten Kingston.

Vagabonds skor finns redan hos många återförsäljare i Storbritannien, men den 23 mars öppnas en butik i London, i företagets namn med enbart egna produkter.

– I storlek är den som vår butik i Göteborg, cirka 95 kvadratmeter. Den finns i ett shoppingcenter i förorten Kingston, där det bland annat finns viktiga universitet och är mycket aktivitet, säger Anna Fahle Björcke, varumärkeschef på Vagabond, och fortsätter:

– London-butiken är ett viktigt komplement till övrig distribution genom våra stora kunder. En konceptbutik är en marknadsföringsinvestering, men över tid ska den så klart även bära sig ekonomiskt.

Liknande konceptbutiker finns redan i exempelvis Helsingfors, Moskva och Berlin. 2007 öppnade Vagabond International AB en egen butik på Neal street i Covent Garden i London, men den stängdes senare.

– Ja, det blev inte bra på den gatan, eftersom det gjordes många omstruktureringar. Vi var inte riktigt mogna för marknaden då, men det är vi nu tio år senare.

Under London Fashion Week nyligen visade Vagabond 2017 års höstkollektion av skor för kunder och stylister i ett galleri mitt i Marylebone i London.

– Här har vi i veckan träffat både kunder och stylister och visat höstens kollektion för 2017. Modejournalister kommer sedan att kunna låna skor till fotograferingar från vår butiken i Kingston, säger Anna Fahle Björcke.

Exporten står för cirka 70 procent av omsättningen i Vagabond, som finns i 2 500 butiker i 42 länder i Europa och Nordamerika.
– Ungefär samma produkter är storsäljare i alla länder och England är en viktig marknad för oss, förklarar Anna.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här