Väcktes av inbrottstjuvens ficklampa

Under natten mellan tisdag och onsdag larmades polisen till en adress i Skällinge. En inneboende hade vaknat av att en misstänkt tjuv stod bredvid sängen.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen vid kvart över ett på natten till onsdagen. I en bostad i Skällinge hade en person vaknat av att en okänd person befann sig inne i huset.

– Det var en inneboende till ägaren av huset som vaknade av att en misstänkt tjuv befann sig i rummet och hade lyst personen i ansiktet med en ficklampa, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

När den misstänkte tjuven upptäckte att hen inte var ensam i rummet hade hen blivit rädd och lämnat huset springandes. Polisen skickade ett flertal patruller till platsen.

– Vi sökte av området med hundpatrull och säkrade vissa spår men vi har ingen gripen i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov stöld genom inbrott.

Ett par timmar senare vid kvart i fem på morgonen fick polisen ytterligare ett larm om ett inbrott. Denna gången på en adress i Fridhemsberg i Falkenbergs kommun. Inringaren hade sett hur två personer tog sig in i ett garage.

– Vi skickade patruller till platsen men det var tomt när vi kom dit. Ingenting ska vara stulet men vi undersöker möjliga samband med det tidigare inbrottsförsöket i Skällinge, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS