Världslegendaren inviger utomhuspadel på Västerport

Hertiginnan Ingeborg har fått en ny granne på sitt torg i västra hamnen. Under torsdagen invigdes två nya utepadelbanor med en turnering för sponsorer. Pingislegendaren Jörgen Persson spelade invigningsmatchen.

ANNONS
|

Padeltrion Daniel Svenberg, Tomas Olsson och Niclas Wilhelmsson ligger bakom initiativet.

– Vi fick ett ryck förra året och tänkte att vi måste göra något ute i sommar. 200 ton grus senare har vi Varbergs finaste uteplats, säger Niclas Wilhelmsson.

Bland de tävlingssugna hittar vi bland annat Filip Glittmark och Christoffer Johansson från HTH Kök i Varberg. Inför turneringen låter kollegorna lagom självsäkra.

– Jag har spelat litegrann, men det ser ut som en väldigt stabila uppställning så vi får väl se hur det går, säger Filip Glittmark.

Två andra som tillhör den stabila uppsättningen är Henrik Persson och Jan Eliasson från Bra bygg.

ANNONS

– Jag har spelat knappt en gång, säger Jan Eliasson.

– Inte så mycket här heller, men i alla fall tre gånger. Det flesta åker ju ut i första omgången och då slipper man kanske skada sig inför semestern, skrattar Henrik Persson.

Jörgen Persson spelar premiärmatchen

Invigningsmatchen spelades av bland annat Jörgen Persson, världslegenden i pingis som har mer än 20 internationella guldmedaljer på sitt CV. Trots stor erfarenhet av tävlingssammanhang, var Persson lite nervös.

– Jag sträckte mig igår när jag träffade Christian Olsson, trestegshopparen, och spelade en padelmatch. Det får bli att spela ekonomiskt idag, säger Jörgen Persson.

Vad är roligast, pingis eller padel?

– Nej men det är ju såklart pingis, men padel är också väldigt kul. Lite svårt att ställa om tänket ibland bara.

Världsmästaren berättar vidare om hur han minns att han spenderat många somrar på träningsläger i Varberg mellan 70- och 80-talet.

– Jag kommer ihåg att vi spelade minigolf på andra sidan fästningen! På somrarna kommer vi fortfarande hit en del, och då är promenaden längst fästningen favoriten.

Invigningsmatchen spelade han tillsammans med ägaren Tomas Olsson, mot damerna Eva-Lena Svensson och Nina Fischer. Vinsten togs hem av damerna.

Rivs i augusti

Det ligger mycket pengar och arbete bakom banorna, men de gör endast en kort visit i området. I slutet av augusti väntas de rivas.

ANNONS

– Vi är glada för den tiden vi fick av kommunen, men hoppas kanske på att de ändå ska få stå september ut, säger Tomas Olsson.

Detta är ett projekt som måste kostat mycket pengar ni inte kommer få tillbaka. Vad är syftet?

– Framförallt är det för att vi tycker det är kul med padel, och att detta är en så bra plats. Men sen är det väl även en smygtitt på vad som komma skall, säger Niclas Wilhelmsson.

ANNONS