Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Utställare förväxlas med kontroversiell arrangör

En utställning över människokroppen ska locka varbergarna till Brukstorget till helgen. – Det är en anatomisk utställning, man får se människokroppen presenterad i olika material, säger arrangören Natali Jackson Scholl.

På lördag och söndag arrangeras en utställning om människokroppen på Brukstorget i Varberg. Tidigare i år skulle en utställning med liknande marknadsföring, ”Real human bodies” hållas i såväl Göteborg som Borås och Jönköping. Då ställdes utställningarna in i sista stund efter att fastighetsägarna inte fått betalt för lokalen.

Nu handlar det dock om en annan typ av utställning som inte är lika kontroversiell. ”Real human bodies” skulle visa upp konserverade kroppar medan den som nu är aktuell visar upp konstgjorda kroppsdelar i olika montrar.
Så sent som förra helgen hölls utställningen i Jönköping.

– Den blev av och såvitt jag vet löpte det på utan problem, säger Johan Jonsson, administrativ samordnare på Kulturhuset i Jönköping.

Den första utställningen hölls i Dalsjöfors för tio dagar sedan. Då fick arrangören Natali Jackson Scholl frågan om de oerhörda likheter som deras affisch har med den som tillhörde ”Real human bodies”.

– Affischeringen var redan körd när vi såg vad de hade gjort tidigare, det hade kostat för mycket att göra om. Men vi vet inte vilka de är eller vad de gör. Vi har inte riktiga lik, det skulle krävas pengar som vi inte är i närheten av. Vi har kroppsdelar och skelett i olika material som vi ställer ut i montrar, sa hon då till Borås Tidning.

När Hallands Nyheter når Jackson Scholl befinner hon sig i Amsterdam och hon bekräftar att utställningen blir av till helgen.
– Vi visar upp kroppen i olika typer av konstgjorda material. Vi har ett brett utbud av objekt som vi vill visa, säger hon.
Är det negativt för er att era ­affischer liknar de för ”Real human bodies”?
– Nej det tycker jag inte, folk som kommer och kollar är väldigt intresserade. Vi berättar innan de kommer in vad det rör sig om och de blir väldigt imponerade.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här