Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Utredning dröjde för strokepatient

Utredningen för en strokepatient försenades i mer än ett halvår. Under tiden hann patienten drabbas igen. Nu anmäler vården sig självt enligt Lex Maria.

Patienten sökte akut vård på Hallands sjukhus Varberg i februari 2016. Efter undersökningar visade det sig att patienten drabbats av stroke och fick behandling.

Bara veckor därefter återvände patienten till akutmottagningen med svår huvudvärk. Röntgen av hjärnan visade tecken på stroke vilket tolkades som den åkomman som patienten drabbats av i februari.
 

Det skulle dock visa sig att huvudvärken var en ny stroke. Det stod klart i december samma år när patienten sökte vård på sjukhuset igen, drabbad av stroke en tredje gång.

– Om utredningen gjorts tidigare hade man eventuellt kunnat förhindra att patienten drabbats av en tredje stroke, säger chefläkare Sonny Ederberg i ett pressmeddelande.


Patienten borde bland annat ha fått träffa en mer erfaren läkare konstaterar sjukhuset i den interna utredningen av det inträffade. Röntgenbilderna var otydliga och hade feltolkats. 

Patienten drabbades av funktionsnedsättningar till följd av händelsen. Hallands sjukhus har nu anmält förloppet till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, enligt Lex Maria.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här