Ut med det gamla när Oscars öppnat på nytt

Förra veckan slog nya Oscars upp dörrarna och tog emot sina första gäster. Men ägaren Anthony Halldén har medvetet kört en smygstart.

ANNONS

För de som tidigare har festat och dansat loss på Oscars kommer det bli svårt att känna igen sig nu när nattklubben har förvandlats till Oscars Restaurant & Sportsbar.

– Det är lite den känslan jag har velat komma åt. Man ska helt enkelt inte känna igen sig från det gamla. Det här ska vara ett allaktivitetshus, säger ägaren Antony Halldén.

Nya väggar, tapeter, möbler och nya fönster i matsalen. Baren har flyttats och byggts om. Förutom nya toaletter har det även tillkommit en handikapptoalett.

– Vi har gjort mer än vad vi hade tänkt från början. Att rusta upp en sådan här byggnad, det räcker inte att måla om en vägg. Det krävdes något helhjärtat, säger Anthony Halldén.

ANNONS

LÄS MER:Nya krogen på Oscars öppnar före midsommar

I veckan kopplades tv-apparaterna in, vilket gör att man kan leva upp till epitetet sportbar.

En annan nyhet är avdelningen med biljard och shuffleboard.

– Jag ville ha något unikt som inte redan finns i centrum. Det blir som ett aktivitetshus som jag tror att folk uppskattar. Det ligger i tiden.

På övervåningen fortsätter konceptet med rockbar.

Du är ju kock. Kommer du att laga maten också?

– Ja. Som du säger så är jag ju kock i grunden och det jag tycker är allra roligast. Jag kommer även att jobba lite i baren och sköta allt runt omkring.

Det låter som väldigt mycket jobb?

– Det är det men jag tycker det är så himla kul. Jag ser det inte riktigt som ett jobb utan som ett andra hem.

Vad har ombyggnaden kostat?

– Jag vill inte tala om ekonomin. Det är en hel del, både tid och pengar. Samtidigt tror jag folk tycker det är roligt att man investerar i byggnaden. Oscars känner både turister och folk från Varberg till.

Ni kommer att ha öppet varje dag. Hösten kommer. Känner du någon oro?

– Nu känner jag mig nästan mer taggad för hösten, vintern och våren. Då har vi satt konceptet. Det känns som att det här kommer att funka. Det viktiga är att vi inte konkurrerar med de andra restaurangerna utan att vi har en egen touch på det hela. Allt från maten till sportbaren och spelen, säger Anthony Halldén.

ANNONS

Musik kommer även fortsatt att vara en viktig del för Oscars, framför allt på helgerna. Flera stora akter är redan inbokade till hösten. Exempelvis Black Ingvars (9/8), Scotts (30/8) och Björn Rosenström (6/9).

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

På Oscars, eller Varbergs hotell som det hette fram till senare delen av 1970-talet, har det dansats loss sedan 1905.

I april begärde tidigare ägaren Timothy Halldén bolaget Carest AB (som drev Oscars) i konkurs. Nu har verksamheten tagits över av brodern Anthony Halldén. Bröderna har tidigare drivit restaurangen Cibon tillsammans. ”Oscars blir mitt eget och jag kan sätta min egen touch på det hela”, säger Anthony Halldén.

ANNONS