Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppfinningen ”lockdown” ska hålla tätt när det blåser

På Tore Rydbergs CV finns allt från blombud och apoteksarbetare till skolvaktmästare och taxichaufför. Nu kan även uppfinnare läggas till. Han har skapat mojängen ”lockdown” som vi troligtvis hittar på butikshyllorna om några veckor.

– Från tanke till produkt tog det inte mer än några timmar, berättar Tore Rydberg. I all tristess och sysslolöshet började jag och en vän pilla i hans garage. Corona blev sparken i rumpan. Nu kör jag inga damer längre och då har jag mer tid att tänka.

Under coronapandemin har Tore Rydbergs minitaxiverksamhet satts på paus. Mopedbilen han kör är för liten och rymmer inte de regelriktiga visiren. Därför fick han flytta fokus till annat.

– Jag tänker ofta på saker och ting. Världen går alltid att förbättra och det finns alltid saker att göra. När jag körde taxi såg jag många sopkärl som låg nedblåsta på marken med locken öppna. Då kommer först fåglarna och hackar upp påsarna, sedan råttorna för sina skrovmål. Det är ett riktigt problem.

Tore beskriver sin uppfinning som en stålmojäng som placeras mellan det klassiska, gröna sopkärlets lock och själva tunnan för skapa en kraftigare förbindelse. Syftet är att locket inte ska blåsa upp och avfallet spridas ut. Produkten kallar han ”lockdown”.

– Han är en uppfinnare ut i fingerspetsarna och ibland får vi snarare bromsa honom än pusha, berättar Linda Björk på Potential Vbg. Det är en kul produkt som vi tror på.

Potential Vbg arbetar för att stötta entreprenörer och affärsidéer inom Varbergs näringsliv. De har hjälpt Tore Rydberg med bland annat juridiska frågor. Detta då valet av namn inte har gått helt friktionsfritt.

– Vid namnval måste det kontrolleras så att namnet inte redan är varumärkesregistrerat, berättar Linda Björk. Namnet ”lockdown” var redan taget i Europa av stor aktör, men nu jobbar vi för att få ett okej i Sverige.

– Andra namnförslag har varit ”häng och stäng” och ”lockbromsen”, berättar en skrattande Tore Rydberg, som även arbetar på fler uppfinningar att lansera i framtiden.

Han hoppas att hans ”lockdown” börjar säljas både i butik och på nätet inom de närmsta veckorna och om allt går enligt hans förhoppningar blir sopkärlsförslutaren ”lockdown” årets julklapp.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här