Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Ungdomarna står för återväxten i nordost

Kung Karl har inte haft ett ungdomslag i seriespel på evigheter. Nu är det dags. I premiären slog de gulsvarta Onsala.

Trivsel och ett bra fotbollskunnande har sett till att fotbollen hållits levande i Kungsäter och Karl Gustav. När de två tidigare arga fienderna blev ett lyfte laget till Hallandsfyran. Det var 2006. En hel del av grabbarna spelar kvar. En av dem har sett till att de blivit ungdomslag i P13-laget som även innehåller en tjej.

– Jag måste lyfta fram lagarbetet, laget före jaget. De vågar hålla i bollen. Det är det vi försökt lära ut, säger Patrik Berggren, som spelat A-lagsfotboll sedan han var 16. Nu är han 37.

Han bor dessutom granne med Gert-Ove Johansson, mångårig eldsjäl i Kung Karl.

I lagets allra första match i P13-serien mot Onsala BK vann Kung Karl (som delar ungdomslaget med Horreds IF) med 3–1. Nordhalländska Onsala är Hallands största klubb sett till antalet aktiva. I söndags var killarna från Onsalahalvön inne i halländsk mark där de kanske aldrig satt sin fot tidigare.

– Vi hade nog fördel av att vi spela på gräs, säger Patrik Berggren, ödmjukt.

Å andra sidan ska man aldrig be om ursäkt för att man spelar fotboll på gräs. Det är ursprunget. Originalet.

Hemmamatcherna kommer att spela på Kungsäters IP. Även om laget till hälften består av spelare från Horred. Anledningen är att Horred redan har fler lag som belastar Eksätersvallen. Kungsäter och Karl Gustav behöver liv.

Sedan i vintras bedriver Veddige Innebandyklubb verksamhet i bygden. Det skapar liv och glädje i bygden.

Laget består av fem 07:or och sex 08:or. Det innebär att halva laget är kvar i P13 nästa säsong. Dessutom finns det fler ungdomar på gång lite längre ner.

Kamratskapet är starkt i bygden. Thomas Nilsson och Morgan Karlsson har spelat i Varbergs Bois. I grannbyn Grimmared kommer pappa Anders och sönerna Peter och Andreas Lennartsson som spelat på hygglig nivå.

Vad har ni för mål med det här laget?

– Att de ska bli så bra fotbollsspelare som möjligt och kanske kan spela högre upp även om jag inte vill det.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här