Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ung pojke skadad - Polisen: "Kör inte med barn i knät"

Ett litet barn skadades i ansiktet efter att ha suttit i förarens knä under en kökrock som inträffade i Varberg tidigare under torsdagseftermiddagen. – Det här är jättefarligt, man ska inte ha barn i knät när man kör bil, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En kökrock inträffade på Söderhöjdsgatan i Varberg under torsdagseftermiddagen.

I en av bilarna hade föraren ett litet barn i knät och vid krocken utlöstes krockkudden så att barnet skadades i ansiktet.

– Det var blod i ansiktet och upprörda känslor på plats. Barnet, en pojke, har förts till sjukhus med ansiktsskador. De övriga personerna ska ha skadats lindrigt, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt Varbergs sjukhus har pojken klarat sig med bland annat lindriga skallskador, och har under torsdagskvällen lämnat sjukhuset.

LÄS MER: Rätt stol kan rädda barnets liv

"Jättefarligt"

Enligt Transportstyrelsen ska alla barn som är kortare än 135 centimeter använda en särskild skyddsanordning i bilen, det vill säga babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. 

– Det här är jättefarligt, man ska inte ha barn i knät när man kör bil. Jag vet inte varför barnet satt i knät, alla ska vara bältade och det finns regler för bilbarnsstol eller bälteskudde och liknande anordningar, säger Jenny Widén.

Hon vill nu varna andra bilister för att vara uppmärksamma på att det finns regler som måste följas.

– Olyckan kan vara framme även om man kör en kortare sträcka. Barn ska alltid ha bälte, säger Jenny Widén.

Vad gör man om man ser att en bilförare har ett barn i knät under körning?

– Ring polisen, säger hon.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här